Hlavní obsah

Netrefí ani oceán. Český útočník v NHL minul i prázdnou bránu a fanoušci se mu smějí

Sice mohl slavit výhru, ale ze svého výkonu a hlavně střelecké efektivity rozhodně nejásal. Útočník Pittsburghu Dominik Simon ve středečním utkání proti obhájcům Stanley Cupu ze St. Louis spálil tři velké šance, z nichž jedna byla opravdu stoprocentní a může tak děkovat svým spoluhráčům, že duel nakonec dotáhli k vítězství 3:0.

Foto: Profimedia.cz

Dominik Simon během utkání se St. Louis.

Článek

Mezi fanoušky v zámoří na adresu českého forvarda ožila během středeční noci na sociálních sítích i hláška, kterou si v Americe kdysi vyslechl Simonův někdejší plzeňský šéf Martin Straka: „Netrefí se ani do oceánu!"

Televize NBCSN také věnovala segment vysílání bezprostředně po zápase tématu, kolik měl pětadvacetiletý český hokejista dát proti St. Louis gólů.

I kvůli Simonovi vyšel nakonec bodově naprázdno celý první útok s hvězdným Jevegenijem Malkinem, který pražskému rodákovi servíroval parádní střelecké příležitosti.

Slavný Rus poprvé poslal Simona do nadějné pozice hned na začátku druhé třetiny, kdy se ale českému útočníkovi nepovedlo zakončit. To ale bylo jen zahřívací kolo, velké šance teprve měly přijít.

Pak se v čase 35:38 obtočil Malkin za bránou a ideálně před ní našel najetého Simona, který po své střele sice už zvedal oslavně ruce nad hlavu, ale pukem trefil jen lýtko stínujícího Coltona Parayka.

Nevyšlo to ani minutu a půl před druhou sirénou, kdy Malkin ujížděl sám na bránu, ale překvapil zadovkou na Simona. Jeho nadějnou ránu však reflexivně vyrazil Jordan Binnington.

Naštěstí pro Penguins záhy dal uklidňující branku na 2:0 debutant v pittsburském dresu Stefan Noesen.

Střelecké trápení českého reprezentanta vyvrcholilo ve třetí třetině už za stavu 3:0. Opět po Malkinově parádní přihrávce nejprve trefil Binningtonův beton a z dorážky téměř zcela odkrytou bránu zblízka přestřelil.

Simon tak jen potvrdil, že co do střelecké produktivity to u něho není navzdory hvězdným spoluhráčům stále to pravé. V sezoně vyslal na bránu už 54 střel, z nichž ale dal jen dva góly. Celkově má z 28 zápasů 13 bodů (2+11).

Reklama

Související témata: