Hlavní obsah

Nic než Stanley Cup? Rangers dochází dech už v 1. kole. Kritika míří na Panarina i další hvězdy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

„Jsme na dně,“ neváhá přiznat útočník Rangers Chris Kreider. Po dvou jasných výhrách na ledě New Jersey se suverenita manhattanského týmu kamsi vytratila. V pátém zápase prvního kola play off NHL schytali Blueshirts v Prudential Center ťafku 0:4. A jsou jedinou porážku od vyřazení.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Rangers mají v sérii s Devils na kahánkuVideo: sntv

 
Článek

Když před uzávěrkou přestupů přišly do týmu slovutné posily jako Vladimir Tarasenko a Patrick Kane, začalo se na Broadwayi nahlas mluvit o Stanley Cupu. „Loni jsme byli nezkušení, teď už potenciál na zisk poháru vidím," nechal se unést i kouč Gerard Gallant.

Dvě suverénní vítězství na úvod ‚newyorské' série s Devils optimismus ještě posílily. Ale asi až nezdravě. New Jersey se totiž nevzdalo. Dvakrát vyhrálo v Madison Square Garden. A v noci na pátek soupeři ukázalo, kdo drží otěže.

„Play-off se skládá z vrcholů a pádů. A my jsme teď hodně dole. Pokud se z toho nedokážeme dostat, nezasloužíme si jít dál," uznává Kreider.

Rangers prohrávali už ve 39. sekundě, když pokus Ondřeje Paláta přizvedla pod horní tyčku čepel hokejky obránce Adama Foxe. Pro českého útočníka Devils to byl 50. gól v play off během skvělé kariéry. I v letošní vyřazovací části dvaatřicetileté křídlo ožívá. Zato s hvězdami Rangers to jde z kopce.

Nejproduktivnější hráč týmu v základní části Artěmij Panarin za pět zápasů vypotil jen dvě asistence a v posledním utkání měl -3. Z role vypadl i další z obvyklých tahounů Mika Zibanejad, v sérii je také bez gólu. Efektivní ale v pátém zápase nebyl ani Kane. A Tarasenko? Ten se vytratil úplně.

Když ve druhé třetině Dawson Mercer zvýšil v oslabení na 3:0 pro Devils, Rangers ztratili víru. Místo závěrečného tlaku prohráli ve třetí třetině na střely 2:20. Vidíte dobře. 2:20!

V posledních třech zápasech ostatně vstřelili jen dva góly a ze švýcarského gólmana New Jersey Akiry Schmida dělají hrdinu. „Brankář byl solidní, ale pořád si myslím, že jsme ho dostatečně neprověřili," vidí i útočník Jimmy Vesey.

Přesto mají Rangers pořád naději. Loni prohrávali v prvním kole s Pittsburghem dokonce 1:3, ve druhém kole s Carolinou 2:3. I tak ale slavili postup po sedmi zápasech. Takže?

„Příště musíme vyhrát. Bezpodmínečně," říká Kreider o šestém utkání, které se hraje v MSG v neděli od 2:00 SELČ. „Jsme frustrovaní, ale potřebujeme si zachovat chladnou hlavu," přál by si bek Fox.

„Od nejlepších hráčů chci vidět mnohem víc," prohlásil kouč Gallant. Snad to Panarin a spol. slyšeli.

Zachrání se NY Rangers v sérii s Devils?
ano
26,2 %
ne
73,8 %
Celkem hlasovalo 737 čtenářů.

Reklama