Hlavní obsah

Niederreiter byl rád za góly i výhry, cesta do Evropy mu pomohla k poznání týmu

Zatímco čeští hokejisté Tomáš Hertl s Radimem Šimkem v barvách San Jose byli při rozjezdu nové sezony NHL pod největším drobnohledem, hlavní hvězdou dvojzápasu se stal jiný Evropan. Švýcarský útočník Nino Niederreiter stihl v barvách Nashvillu za oba pražské duely nastřílet tři branky a naznačil tak, jak velkým přínosem může pro Predators být. Cestu do Evropy si pochvaloval i jako výbornou příležitost poznat se lépe s novými spoluhráči.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Nino Niederreiter z Nashvillu se raduje z gólu.

Článek

Niederreiter, který má na kontě v základní části NHL přes sedm stovek startů a blíží se bodové čtyřstovce, v sobotním zápase nejprve vyrovnal na 1:1, pak vstřelil i vítězný gól na 3:2 a byl vyhlášen první hvězdou utkání.

"Nejdůležitější je výhra, ale samozřejmě jsem rád, že jsem k ní přispěl dvěma důležitými góly. Jsem moc rád, že jsme znova zvítězili," řekl třicetiletý Niederreiter po druhém utkání, v němž jeho tým navázal na páteční triumf 4:1. "Bylo to skvělé pro mě osobně, ale věřím, že si to všichni doopravdy užili. A je super, že se vracíme s dvěma výhrami, které byly naším cílem," pochvaloval si.

Niederreiter vnímal možnost odstartovat ročník NHL v české metropoli jako privilegium. "Bylo skvělé, že jsme byli součástí těchto zápasů v Evropě a mohli jsme si zahrát před evropskými fanoušky. Každý si to ohromně užil. Na zápas do Prahy za mnou přijeli rodiče, v Bernu mě zase mohla vidět hrát moje babička. Jsem moc šťastný, že jsem si před nimi mohl zahrát, byl to opravdu zážitek," připomněl i generálku v Bernu, v níž Predators předčili domácí mužstvo 4:3.

Příjemnou zkušenost mu nekazil ani fakt, že většina zaplněného hlediště libeňské O2 areny, kam oba hrací dny přišlo kolem 17 tisíc diváků, bylo na straně soupeře z Kalifornie. "Hodně lidí fandilo Sharks kvůli Tomášovi Hertlovi, což je pochopitelné, ale určitě tady byla i spousta Švýcarů. A hlavně při gólech bylo slyšet, že i my tady máme z hlediště podporu," všiml si Niederreiter.

Do Evropy mohl jakožto člen kolosu s názvem NHL vyrazit díky tomu, že se po minulé sezoně, v níž oblékal dres Caroliny, stal volným hráčem. S Predators uzavřel po polovině července dvouletou smlouvu na celkem osm milionů dolarů.

"Pomohlo to i mně osobně zapadnout do týmu. V tomto směru šlo o ideální příležitost, jak jsme teď spolu byli 24 hodin denně. Když jsme cestovali do Bernu, tak se každý z kluků vyptával na Švýcarsko, těch otázek jsem zodpovídal fakt hodně. I díky tomu jsme se dobře poznali. Kluci tady jsou ale skvělí a je vážně snadné do tohoto týmu zapadnout, přijali mě naprosto úžasně," ocenil Niederreiter.

"Jsem vážně šťastný za to, že jsem tady mohl s týmem být. Je vždy zábava vrátit se a hrát hokej v Evropě, navíc v hokejové zemi, jakou Česko je. Všichni jsme si moc užili. A už se moc těším na celou sezonu," dodal.

Reklama

Související témata: