Hlavní obsah

Obránce Bostonu skončil po tvrdém faulu v nemocnici. Takové zákroky v NHL nechceme, zlobí se jeho parťák

Boston/Praha

Dostal ránu do hlavy a musel na vyšetření. Obránce Bostonu Bruins Matt Grzelcyk putoval do nemocnice po tvrdém nárazu na mantinel od centra St. Louis Blues Oskara Sundqvista během středečního zápasu finálové série NHL v bostonské hale TD Garden. Švéd dostal za zákrok dvouminutový trest. Spoluhráči Grzelcyka volají po tvrdším potrestání.

Foto: Charles Krupa, ČTK/AP

Obránce Bostonu Bruins Matt Grzelcyk leží na ledě po tvrdém zákroku Oskara Sundqvista ze St. Louis Blues během druhého duelu finálové série NHL.

Článek

Pětadvacetiletý zadák Medvědů musel z ledu zamířit rovnou do nemocnice po tvrdém vražení na hrazení během prostřední třetiny druhého zápasu finálové série. Kouč Bruins Bruce Cassidy po utkání reportérům nedokázal říct, jak na tom americký hokejista po zdravotní stránce je. Doufá však, že jeho bek bude ke třetímu zápasu připraven.

Grzelcyk těsně před tvrdým nárazem dojížděl k mantinelu. Z opakovaného záběru je zřejmé, že s hitem počítal a o svém protihráči věděl. K jeho smůle však při příjezdu k hrazení ztratil balanc. Vtom se zezadu přiřítil švédský centr a obránce Medvědů takříkajíc dohrál.

Bostonský rodák se z hrací plochy dokázal zvednout jen s pomocí týmových lékařů. Tým Bruins navíc kvůli jeho absenci ve zbytku zápasu utkání dohrával na pět obránců. „Nemyslím si, že tohle je hit, které v lize potřebujeme,“ řekl zahraničním novinářům po utkání útočník Medvědů David Backes.

Švéd se během pozápasového rozhovoru o zákroku vůbec nechtěl bavit. „Bez komentáře,“ odvětil novinářům na dotaz ohledně jeho faulu. Zámořští experti i spoluhráči Grzelcyka volají po projednání zákroku disciplinární komisí. Třetí dějství bitvy o Stanleyův pohár je na programu v sobotu, tentokráte na ledě St. Louis. To, jestli se do něj zapojí Grzelcyk a Sundqvist, je v tuto chvíli ve hvězdách.

Reklama

Související témata: