Hlavní obsah

Obránce Zbořil prodloužil o dva roky smlouvu s Bostonem

Český hokejový obránce Jakub Zbořil prodloužil o dva roky smlouvu v NHL s Bostonem. Nový kontrakt zaručí pětadvacetiletému odchovanci Komety Brno průměrný roční příjem 1 137 500 dolarů. V uplynulé sezoně odehrál Zbořil za Bruins v NHL jen deset utkání a v druhé polovině prosince pro něj sezona skončila, protože se podrobil operaci přetrženého předního zkříženého vazu v pravém koleni.

Foto: Sport.cz

Jakub Zbořil

Článek

Boston draftoval Zbořila v roce 2015 v prvním kole na 13. místě a za tři sezony si v NHL připsal v 54 zápasech 12 bodů za 12 asistencí. Současná dvouletá smlouva, po níž se mohl v červenci stát nechráněným volným hráčem, mu zaručovala roční plat 725 tisíc dolarů.

Do Severní Ameriky odešel Zbořil z juniorky Komety v roce 2014 a tři roky hrál v celku Saint John Sea Dogs v QMJHL. Od sezony 2017/18 působil na farmě Bostonu v Providence. V AHL má na kontě v základní části 182 utkání a 57 bodů (11+46). V osmi duelech play off nebodoval.

V úvodu ročníku 2020/21 při odloženém startu NHL kvůli pandemii koronaviru debutoval v extralize v dresu mateřské Komety a v 18 duelech si připsal osm bodů za gól a sedm asistencí.

Reklama

Související témata: