Hlavní obsah

Hokejisty Finska posílí na domácím MS obránce Heiskanen z Dallasu

Obránce Miro Heiskaken z Dallasu bude reprezentovat hokejisty Finska na domácím mistrovství světa v Tampere. Dvaadvacetiletý odchovanec Blues Espoo přislíbil účast poté, co Stars v noci na dnešek prohráli v rozhodujícím sedmém utkání 1. kola play off NHL v Calgary 2:3 v prodloužení.

Foto: Jerome Miron, Reuters

Obránce Miro Heiskaken z Dallasu bude reprezentovat hokejisty Finska

Článek

Heiskanen se k týmu kouče Jukky Jalonena připojí ve čtvrtek a měl by stihnout poslední tři zápasy v základní skupině B. Závěrečným soupeřem Suomi bude v úterý 24. května česká reprezentace.

"Heiskanen je pro nás prvotřídní posilou. Je skvělé, že se připojí," řekl generální manažer reprezentace Suomi Jere Lehtinen webu Finské hokejové asociace. Pro úřadující olympijské vítěze je Heiskanen pátou posilou z NHL, v týmu už jsou brankář Harri Säteri z Arizony a útočníci Joel Armia z Montrealu, Mikael Granlund z Nashvillu a Juha Lammikko z Vancouveru.

Heiskanena si vybral Dallas v roce 2017 jako trojku draftu. Na kontě má v NHL v základní části 275 utkání a 131 bodů za 33 branek a 98 asistencí. V play off nasbíral ve 47 duelech 33 bodů za devět gólů a 24 přihrávek.

Před dvěma roky si zahrál s Dallasem finále Stanleyova poháru. V roce 2018 hrál za Finsko na olympijských hrách v Pchjongčchangu i na mistrovství světa v Herningu.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články