Hlavní obsah

Od ostudy k oslavě. Když brankář za 6 miliónů v NHL zažije noc a den

Praha

Frustrace a štěstí. Rozdíl jen pár hodin, kdy bylo vše úplně jinak. Colorado v NHL sehrálo dva hodně rozdílné zápasy. V sobotu dostalo deset gólů od Montrealu a brankář Semjon Varlamov si připsal úspěšnost jen přes 60%. O den později bylo vše jinak. Výhra nad Torontem a ruský gólman pochytal jedenapadesát střel.

Foto: Profimedia.cz

Brankář Colorada Sergej Varlamov. Pokaždé není den.

Článek

„Bylo to trapné, bylo to hrozné, myslím, že všichni chtěli zalézt někam do díry," okomentoval debakl Nathan MacKinnon, nejproduktivnější hráč Avalanche.

Jedno vyspání a vše bylo jinak, poznal to hlavně Varlamov, který při ostudě inkasoval šest gólů za necelých 33 minut. Z 16 střel jich chytil jen 10. Proti Torontu ale předvedl úplně jiné představení. Odchytal celé utkání, zlikvidoval 51 šancí soupeře z 52 a dosáhl na úspěšnost zákroků 98,1%. I brankář s platem šest miliónů dolarů ročně nemusí mít pokaždé den.

Varlamův víkend
SoupeřInkasované gólyZákroky% úspěšnost
Montreal61062,5
Toronto15198,1

„Potřebovali jsme se odrazit. Vždycky je těžké zapomenout na špatné zápasy, ale jsme všichni profesionálové a musíme jít rychle dále a přemýšlet nad dalším dnem," citoval Varlamova server sportsnet.ca. Mistr světa z roku 2012 v posledních pěti zápasech inkasoval šestnáct branek.

„Tohle by mohlo být pro nás požehnáním. Nikdy nevíte, ale tohle může být mezníkem v sezóně, musíme se probudit," přidal se MacKinnon.

Reklama

Související témata: