Hlavní obsah

Odstupte a omluvte se! vyzývá Hašek NHL. Jinak už v Česku nejste více vítáni

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přes svou zarputilou snahu startu ruských hokejistů v zahajovacích zápasech nového ročníku NHL v Praze nezabránil, neznamená to však, že by tím celá záležitost pro Dominika Haška skončila. Dnes 57letý dvojnásobný vítěz Stanley Cupu a majitel šesti Vezina Trophy pro nejlepšího gólmana zámořské ligy vyzval vedení NHL k omluvě.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Dominik Hašek.

Článek

Hašek se v září obrátil na české ministerstvo zahraničí, které i na jeho popud vyzvalo vedení NHL, aby ruští hráči působící v San Jose a v Nashvillu do Prahy nejezdili.

Česká strana ale úspěšná nebyla. Ruští hokejisté v tu dobu již měli vyřízená platná víza do schengenského prostoru, do kterého vstoupili přes Švýcarsko resp. Německo, kde Predators a Sharks odehráli přípravné duely proti Bernu resp. Eisbären Berlín.

Což Haška stále dráždí. Již dříve uvedl, že s ruskými hokejisty na ledě budou diváci v O2 areně sledovat reklamu na ruskou válku a zabíjení na Ukrajině.

Nyní Dominátor žádá po NHL omluvu.

„O víkendu se v Praze hrály 2 zápasy NHL. Vedení NHL v čele s Garym Bettmanem a Billem Dalym nerespektovalo postoj našeho ministerstva zahraničí, aby ruští hráči nehráli. Dokud současné vedení NHL neodstoupí a nové vedení se naší demokratické zemi neomluví, není NHL v České republice více vítána," napsal Hašek na svém Twitteru.

V Praze nakonec odehrál oba zápasy forvard Nashvillu Jakov Trenin, útočník San Jose Jevgenij Svečnikov zasáhl jen do toho druhého sobotního.

„Do Prahy se zase vrátíme. Očekávám, že se zápasy tady budeme pokračovat," prohlásil krátce před startem úvodního pražského duelu mezi hokejisty San Jose a Nashvillu viceprezident NHL Bill Daly.

Podle zákulisních informací by k tomu mohlo dojít už za rok, byť by nešlo o utkání soutěžní, nýbrž „jen" o přípravu mezi pražskou Spartou a New Jersey.

Reklama