Hlavní obsah

Další hráč z extraligy míří do NHL. Okuliar se přidá k Hovorkovi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Další hráč z hokejové extraligy podepsal smlouvu s klubem z NHL. Slovenský útočník hradeckého Mountfieldu Oliver Okuliar získal jednoletý nováčkovský kontrakt s týmem Florida Panthers. Stejné organizaci se před pár dny upsal také obránce Mikuláš Hovorka z Českých Budějovic.

Foto: Profimedia.cz

Oliver Okuliar v hradeckém dresu.

Článek

„Oliver je dynamický útočník, jehož ofenzivní hra vzrostla během profesionálního angažmá v Evropě. Jsme z něj nadšení a věříme v další růst při jeho návratu do Severní Ameriky,“ uvedl generální manažer Panthers Bill Zito.

23letý útočník už působil v kanadské juniorce, pak se přes slovenskou a finskou ligu usadil na dva roky v Hradci Králové.

„V prvé řadě je potřeba říct, že jsme to Oliverovi všichni přáli. Splnil se mu sen, se kterým do Hradce přišel. Jsem rád, že i my jsme mu mohli být nápomocni při jeho cestě do NHL. Rád bych mu poděkoval za jeho výkony, které předváděl v našem dresu. Je také potřeba říct, že Oliver zanechal v našem klubu nesmazatelnou stopu, a já osobně mu přeji, aby mu jeho nové angažmá vyšlo, vyhýbala se mu zranění a aby se v NHL prosadil,“ uvedl generální manažer Mountfieldu HK Aleš Kmoníček na klubových stránkách.

Okuliar nyní bojuje ve slovenské reprezentaci o účast na mistrovství světa.

Reklama