Hlavní obsah

Omezený počet fanoušků na zápasech NHL bude jen ve Vancouveru a Montrealu

V hokejové NHL počítají v nadcházející sezoně s tím, že se po dvou ročnících ovlivněných pandemií koronaviru opět zaplní haly fanoušky. Výjimkou jsou Vancouver a Montreal, kde bude počet diváků na tribunách omezen. Příznivci Canucks budou smět zaplnit Rogers Arenu s kapacitou téměř 19 tisíc míst z poloviny, Canadiens plánují otevřít halu Bell Centre pro 21 tisíc lidí z jedné třetiny. Uvedla to agentura Reuters s odvoláním na interní ligové dokumenty.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Utkání NHL Philadelphia Flyers - Chicago Blackhawks v pražské O2 areně.

Článek

Podmínky pro návštěvu hokejových zápasů se budou lišit. Desítka týmů - Buffalo Sabres, Calgary Flames, Canadiens, New York Rangers, Ottawa Senators, San Jose Sharks, Seattle Kraken, Toronto Maple Leafs, Canucks a Winnipeg Jets - bude po fanoušcích vyžadovat potvrzení o očkování. V osmi halách budou muset diváci mít buď očkování nebo negativní test. Jde o Anaheim Ducks, Boston Bruins, Chicago Blackhawks, Edmonton Oilers, Los Angeles Kings, Nashville Predators, New York Islanders a St. Louis Blues.

Čtrnáct klubů nebude po příznivcích požadovat ani jedno. Podle Reuters však mohou před startem sezony, která se rozběhne 12. října, tuto politiku ještě přehodnotit. Jedenáct z 32 účastníků soutěže nebude po fanoušcích vyžadovat v hale roušky. V Anaheimu je budou muset nosit neočkovaní diváci.

Rozhodnutí otevřít haly pěti kanadských klubů bez omezení počtu diváků se setkalo s kritikou některých lékařů. "Na jedné straně je náš systém zdravotní péče v naprosté krizi a brzy zkolabuje. Ale zároveň se předstírá, že život plyne normálně dál," uvedl doktor Noel Gibney pro list Global News v Albertě, kde sídlí Calgary a Edmonton.

Podle vedení NHL je před startem soutěže očkováno 98 procent hráčů, pro které není vakcína povinná na rozdíl o členů realizačních týmů.

Reklama