Hlavní obsah

Osm střel, žádná trefa. Vaněček zkrotil Ovečkina. Moc mi chtěl dát gól, věděl brankář Devils

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jedna vítězná série skončila, další hokejisté New Jersey v NHL nastartovali. Gólman Devils Vítek Vaněček se precizním výkonem zasloužil o výhru 5:1 nad bývalými spoluhráči z Washingtonu. Zastavil 37 střel, včetně osmi, které na domácí branku vyslal Alexandr Ovečkin.

Který přestup nejvíce pomohl New Jersey mezi elitu NHL? Diskuse z pořadu PříklepVideo: Sport.cz

 
Článek

Ještě na začátku května chytal 26letý brankář v play off za Capitals proti Floridě, o měsíc později se stěhoval do Newarku za dvě volby v draftu. Fanouškům v novém působišti ale okamžitě dokázal, že je skvělou posilou. V noci na neděli si zapsal už desátou výhru ze 12 zápasů! Mezi gólmany, kteří naskočili aspoň do deseti utkání, má Vaněček druhý nejlepší průměr obdržených gólů - 2,05.

„Před zápasem jsem byl trochu nervózní. Upřímně řečeno, bylo to něco zvláštního hrát poprvé (od začátku) proti Caps. Mají opravdu výborné mužstvo, ale snažil jsem se udělat všechno, abych pomohl týmu k vítězství," vylíčil Vaněček, kterého až v poslední desetiminutovce odčaroval John Carlson. „Mohli jsme klidně dát pět šest gólů, ale prostě nám to tam nepadá," mínil americký bek Washingtonu.

Na Vaněčka třetí nejlepší střelec historie NHL nevyzrál. Sedmatřicetiletému Ovečkinovi přitom schází už jen deset tref, aby srovnal výkon druhého v pořadí Gordieho Howea a 103 branek by potřeboval k dostižení vedoucího Waynea Gretzkyho.

Eliáš asistentem trenéra v New Jersey? V pořadu Příklep prozrazuje, jak to bylo doopravdyVideo: Sport.cz

Vaněček mu ovšem nepovolil nic,. Hned v první třetině pochytal deset ran soupeřů, včetně Ovečkinova nebezpečného pokusu, jemuž u levé tyče nastavil beton. „Ovie je výborný hráč a já vím, že mi moc chtěl dát gól, takže jsem se opravdu hodně soustředil, abych mu to nedovolil," řekl Vaněček.

Devils v týdnu vyrovnali klubový rekord v počtu výher (13), než je zastavilo Toronto. V Buffalu a proti Washingtonu ale vedoucí tým Metropolitní divize hned nastartoval další sérii.

Reklama