Hlavní obsah

Ovečkin byl po 800. gólu v NHL vyhlášen hlavní hvězdou týdne

Útočník Washingtonu Alexandr Ovečkin byl v NHL vyhlášen hlavní hvězdou minulého týdne, v němž jako třetí hokejista v historii soutěže dosáhl hranice 800 gólů. Jubilejní branku dal v úterním utkání proti Chicagu, v němž nastřílel českému gólmanovi Petru Mrázkovi hattrick.

Foto: DARRYL DYCK, ČTK/AP

Alex Ovečkin oslavuje svůj gól proti Vancouveru.

Článek

Ovečkin ztrácí jedinou trefu na druhého nejlepšího střelce historie NHL Gordieho Howea. Rekordmanem je s 894 góly Wayne Gretzky. Ve třech zápasech minulého týdne ruský útočník zaznamenal ještě dvě asistence a pomohl Washingtonu ke dvěma výhrám.

Druhou hvězdou týdne se stal centr Tage Thompson, který ve třech utkáních Buffala nasbíral čtyři góly i asistence. S týmem slavil tři vítězství.

Třetí hvězdou byl zvolen další útočník Mats Zuccarello z Minnesoty, který bodoval v posledních deseti zápasech. Ve čtyřech utkáních v uplynulém týdnu si připsal pět branek a tři asistence. Hattrick dal stejně jako Ovečkin proti Chicagu, za které chytal Mrázek, jenž dostal od norského útočníka dva góly. Minnesota i díky Zuccarellovi drží pětizápasovou vítěznou sérii.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články