Hlavní obsah

Ovečkin už zase pálí! Překonal Howea a dotírá na Jágra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ruský kanonýr Alexandr Ovečkin začal novou sezonu v NHL nečekaným půstem. V prvních třech zápasech nedal ani gól a v Rusku už se o svou hvězdu začali bát. Proti Vancouveru se už ale „Ovie“ prosadil, dokonce dvakrát, a v noci na úterý opět skóroval, tentokrát proti New Jersey. Jeho trefa se navíc ukázala jako vítězná, a tak elitní útočník opět přepisuje historii.

Foto: Adam Hunger, ČTK/AP

Ruský snajpr Alexandr Ovečkin.

Článek

V minulé sezoně zaokrouhlil počet vstřelených gólů na 780 a do té nové tak vstupoval jako třetí nejproduktivnější hráč historie NHL. V prvních třech zápasech nového ročníku však Ovečkin gólově mlčel a v Rusku už se o svého miláčka začali bát.

Pochybovačům zavřel ústa ve čtvrtém zápase, kdy se trefil dokonce dvakrát. V noci na úterý proti Devils se prosadil znovu. Trefa to pro něj byla typická, v přesilovce to napálil  první z levého kruhu pro vhazování. Ve druhé třetině zvyšoval už na 4:1 pro Washington. Gól nebyl v podstatě nijak zvláštní, ale přece se po konci zápasu ukázal jako výjimečný.

Hráčům New Jersey se totiž podařilo v závěrečné třetině snížit a zápas nakonec skončil 3:6. Ovečkinův gól se tak ukázal jako vítězný. Šlo už o jeho 122. vítězný gól v kariéře, čímž v historické tabulce střelců překonal legendárního Gordieho Howea. Na lídra tabulky Jaromíra Jágra aktuálně ztrácí 13 branek.

„Být ve společnosti tak úžasných hráčů a legend, to je pro mě něco výjimečného," řekl ruský kanonýr po utkání. Pro Ovečkina navíc šlo o 397. venkovní trefu a v této statistice ztrácí už jen pět branek na další legendu NHL Waynea Gretzkyho.

Ovečkina po utkání chválil i kouč Capitals Peter Laviolette. „Přijde mi, že Alex každou noc překonává nějaké rekordy a milníky, to je něco neuvěřitelného," podivoval se. Dále dodal, že je v ofenzivě dál obrovsky platný a střílí důležité góly, překonávání historických milníků je tedy logické a s týmem mu to přejí.

Reklama