Hlavní obsah

Pastrňák a spol. mají čtvrtého do mariáše, Lauko míří do prvního týmu Bostonu

Vedení Bostonu v úterý povolalo v NHL zpět do prvního mužstva českého hokejistu Jakuba Lauka z farmářského týmu Providence Bruins v AHL. Dvaadvacetiletý útočník by mohl brzy navázat na dosavadních sedm startů, které si v nejlepší lize světa připsal. Na klubovém webu o tom informoval generální manažer Don Sweeney.

Foto: Sport.cz

Český hokejista Jakub Lauko.

Článek

Pražský rodák Lauko se v dresu jasně nejlepšího celku dosavadního průběhu základní části NHL, který si ho vybral při draftu v roce 2018 ze 77. místa, objevil naposledy 3. listopadu při duelu s New York Rangers. O čtyři dny později ho vedení klubu poslalo zpět na farmu.

V nižší AHL má Lauko na kontě z 29 utkání v tomto ročníku osm branek a šest nahrávek, vedle toho zaznamenal i 11 plusových bodů v hodnocení účasti na ledě při vstřelených a inkasovaných gólech. Za sedm utkání v NHL, kde prožil debut 12. října proti Washingtonu, zaznamenal gól a asistenci.

V prvním týmu Bruins se Lauko potká i s českou trojicí David Pastrňák, David Krejčí a Pavel Zacha, která nastupuje v jedné útočné formaci a povedenými výkony má na současné pozici Bostonu výrazný podíl.

Reklama

Související témata: