Hlavní obsah

Pastrňák bez Utkání hvězd? Smutnější je stejně reklama NHL na válku, říká Hašek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fantastický David Pastrňák neustále udivuje v NHL svými výkony. Aktuálně je s třiceti dvěma zásahy na druhém místě v tabulce střelců hned za kanonýrem Connorem McDavidem. I proto fanoušky překvapuje, že (zatím) nefiguruje na soupisce pro Utkání hvězd na Floridě. Česká gólmanská legenda Dominik Hašek tuto informaci sdílel na svém Twitteru, ale uvedl, že smutnější než tato zpráva je stejně to, že zápas bude „fantastickou reklamou na ruskou válku a ruské zločiny na Ukrajině.“

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Dominik Hašek.

Článek

Hašek pravidelně poukazuje na dění na Ukrajině a silně se zasazuje o to, aby Rusové byli zcela vyloučeni z veškerého sportovního dění. Nejednou kvůli tomu tepal právě do NHL, když se mimo jiné snažil, aby se žádný z ruských hráčů nezúčastnil dvojutkání San Jose s Nashvillem konaného v říjnu v Praze.

Nyní se do slavné zámořské ligy obul znovu, když sdílel informaci o tom, že se nejlepší český útočník aktuálně v lize působící nezúčastní tradičního All-Star Game. Momentálně bylo zveřejněno 32 vybraných hráčů včetně zmiňovaného McDavida či Sidneyho Crosbyho nebo Alexandra Ovečkina. Pastrňák se do hry může dostat díky hlasování fanoušků, kteří rozhodnou o zbývajících 12 jménech.

„To nejsmutnější a nejpodstatnější na tomto zápase stejně jako na celé sezoně NHL je, že to bude fantastická reklama na ruskou válku a ruské zločiny na Ukrajině," napsal olympijský vítěz z Nagana. Podle něj je NHL tímto zodpovědná za škody a ztracené životy na Ukrajině a jednou to bude muset uhradit.

Ve svých příspěvcích z poslední doby rovněž poukazuje na vyjádření šéfa IIHF Luca Tardifa, který řekl, že se nenechá ovlivnit politiky v otázce (ne)přijetí ruských a běloruských hokejistů zpět do „našich řad." „Ovšem už to, že se jasně nevyjádří na tiskovce, že návrat nepřichází v úvahu, protože by to byla miliardová reklama pro Rusko a jeho agresi na Ukrajině a že IIHF nikdy ruské zločiny nepodpoří, značí jeho nejasný postoj, který je za mě pro šéfa IIHF nebezpečný," dodal Hašek.

Legendárnímu Dominátorovi v žaludku neleží jen mezinárodní hokejová federaci či NHL, ale ostře kritizuje i tenisové asociace a organizátory, kteří na svých turnajích nechají hrát ruské a běloruské sportovce pod neutrálním statusem.

„Kolik ještě mrtvých, než přestanou vydávat víza?" ptá se v narážce na zanedlouho začínající Australian Open, kterého se, narozdíl od Wimbledonu, ruští a běloruští tenisté budou moci zúčastnit.

Reklama