Hlavní obsah

Kdo hokeji fandí, tleská. Kdo mu rozumí, mlaská, smeká Jágr před dvacítkou. Gratulují i Hašek, Hrdina či Hadamczik

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Devětatřicet vteřin dělilo českou hokejovou dvacítku na světovém šampionátu od semifinálové prohry se Švédy, jenže pak dal obránce David Jiříček vzpomenout na trefu dnes již zesnulého Karla Rachůnka v semifinále seniorského MS 2010, který rovněž proti výběru Tre Kronor srovnával pouhých osm vteřin před koncem třetí třetiny. A čeští junioři by se rozhodně nezlobili, kdyby turnaj v Halifaxu dopadl stejně, jako před třinácti lety v Kolíně nad Rýnem. Zlatem. Českým mladíkům gratuluje k nervy drásajícímu postupu do finále proti Kanadě řada hokejových osobností.

Foto: Darren Calabrese, ČTK/AP

Česká radost z postupu do finále MS.

Článek
Fotogalerie

Nechybí pochvalná slova od olympijského šampiona z Nagana a dvojnásobného mistra světa Jaromíra Jágra, jenž zmíněné semifinále se Švédy v Kolíně nad Rýnem zažil.

„Kluci a trenéři, gratuluji! Je radost se na vás koukat. Dominance. Kdo hokeji fandí, tleská. Kdo hokeji rozumí, mlaská," uvedl na Instagramu Jágr a ke svému příspěvku přiložil krátké video hráčů a trenérů dvacítky, jak si po vítěznému duelu vychutnávají českou hymnu.

„Tak zítra si po mnoha letech zahraje naše hokejová reprezentace o zlato. Gratulace našim hokejistům na MS juniorů!" připojil se na Twitteru bývalý brankář Dominik Hašek.

„Super zápas z naší strany, absolutně zasloužený vítězství a gratulace celému týmu. Tak ještě jedno vítezství...," přeje trojnásobný vítěz Stanley Cupu a mistr světa z roku 1985 Jiří Hrdina české dvacítce, aby její medaile byla po dlouhých 22 letech zlatá.

Dosud posledním trenérem, který dovedl juniory k medaili na MS je Alois Hadamczik, jenž v roce 2005 získal bronz. To už ale nyní platit nebude. Novému šéfovi hokejového svazu to však pochopitelně pranic nevadí.

„Mám velkou radost z úspěchu dvacítky. Gratuluji všem hráčům a realizačnímu týmu ke skvělé práci. Předvádíte vynikající hokej. Finále bude velký zážitek pro vás i pro všechny sportovní fanoušky. Držím palce," napsal Hadamczik na Twitteru.

Reklama