Hlavní obsah

Pastrňák byl v NHL zvolen první hvězdou uplynulého týdne

Bostonský kanonýr David Pastrňák byl v NHL vyhlášen první hvězdou uplynulého týdne. Šestadvacetiletý český hokejista nasbíral ve čtyřech zápasech osm bodů za sedm branek a jednu asistenci. Dalšími oceněnými byli americký centr Jack Hughes z New Jersey a švédský obránce Rasmus Dahlin z Buffala.

Foto: Tony Avelar, ČTK/AP

David Pastrňák se proti San Jose trefil hned dvakrát. Ilustrační foto.

Článek

Pastrňák minulé pondělí při domácí výhře ve Winter Classic pod širým nebem na baseballovém stadionu Fenway Park nad Pittsburghem 2:1 nebodoval, ale pak zářil při třízápasové sérii v Kalifornii, odkud si Boston přivezl tři vítězství.

Po dvou gólech vstřelil ve čtvrtek v Los Angeles (5:2) i v sobotu v San Jose (4:2). V neděli v Anaheimu zařídil výhru 7:1 čtyřmi body za svůj 13. hattrick v základní části NHL a jednu přihrávku.

Díky tomu se Pastrňák posunul na třetí místo v ligové produktivitě s 58 body ze 40 zápasů. Na vedoucího Connora McDavida z Edmontonu ztrácí 18 bodů a na jeho spoluhráče Leona Draisaitla čtyři body. Mezi střelci se dostal s 32 trefami na druhé místo o jeden gól za McDavida.

Mezi nejlepší hráče týdne NHL se havířovský odchovanec zařadil popáté a počtvrté se stal první hvězdou. Čtyřikrát byl mezi nejlepšími hráči měsíce.

Jednadvacetiletý Hughes ve třech duelech zaznamenal sedm bodů za pět tref a dvě asistence. Ve středu jednička draftu z roku 2019 přispěla k vítězství v Detroitu 5:1 gólem a asistencí, o den později při porážce se St. Louis dvakrát skórovala a v sobotu zařídila výhru nad New York Rangers 4:3 v prodloužení dvěma trefami a jednou asistencí.

O rok starší Dahlin, jehož si vybralo jako prvního hráče draftu v roce 2018 Buffalo, ve dvou utkáních nasbíral šest bodů za dvě branky a čtyři přihrávky. Jednu asistenci měl na kontě v úterý při vítězství ve Washingtonu 5:4 v prodloužení a pod sobotní výhru nad Minnesotou 6:5 v prodloužení se podepsal pěti body za dva góly a tři přihrávky.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články