Hlavní obsah

Pastrňák se kočkoval se Slovákem. Proti Calgary to Bostonu nejde, zase zpackal prodloužení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Před dvěma týdny v domácí TD Garden schytali hokejisté Bostonu v NHL nečekanou facku od Calgary (1:4). A o moc líp se Bruins nevedlo ani při odvetě v Kanadě. V noci na pátek odcházeli z ledu opět poraženi, tentokrát 2:3 v prodloužení.

Foto: Sergei Belski, Reuters

Gólman Calgary Jacob Markstrom a David Pastrňák z Bostonu

Článek

V obou případech měli favorité, kteří jsou v tabulce o 21 bodů výš než Flames, pifku na slovenského útočníka Martina Pospíšila. V Bostonu inkasoval trest na pět minut a do konce zápasu za krosček do obličeje kapitána Brada Marchanda. Čtyřiadvacetiletý nováček ale pil soupeřům krev i v Saddledomu, kde rozdal sedm hitů. A hlavně v závěru první třetiny dával zblízka gól na 2:1. Ve 41 utkáních má člen druhého útoku Calgary bilanci 5+9.

Těžko říct, čeho se týkala Pastrňákova hádka s Pospíšilem, kteří na sebe poštěkávali ze střídaček a zabrala je u toho kamera.

Pro českého útočníka každopádně zápas neměl sladký závěr. V prodloužení neproměnil šanci proti Jacobu Markströmovi, hra se otočila a Nazem Kadri rozhodl z přečíslení.

I bod však stačil Bruins, aby se zase dostali do čela celkové tabulky, kde mají stejný zisk jako Vancouver (80), ovšem zápas k dobru. A to přesto, že v nastavení prohráli už 12. zápas v sezoně. Hůř jsou na tom v této statistice jen Islanders se 14 ztracenými prodlouženími.

„Trochu to bolí, když máte jen bod, ale nemyslím si, že by to bylo způsobené naším špatným výkonem,“ tvrdil bostonský centr Charlie Coyle.

Reklama