Hlavní obsah

Pastrňákův úchvatný comeback. Mohl dát i více gólů, ale často měl smůlu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Skvělý počin předvedl v tomto ročníku NHL David Pastrňák, který vstřelil 40 gólů v 72 kláních základní části. Přitom ještě zkraje roku by málokdo čekal, že se havířovský rodák prosadí až na takto vysokou metu. V hokejovém pořadu Příklep na Sport.cz se vracíme k Pastrňákově úspěchu z probíhající sezony a spekulujeme také o možnosti, že by doplnil národní tým na mistrovství světa.

Úchvatný comeback Davida Pastrňáka v NHL. Úryvek z pořadu Příklep na Sport.cz.Video: Sport.cz

 
Článek

Čeští fanoušci jistě tajně doufají, že Boston neuspěje v prvním kole play off proti Carolině a hvězdný útočník se bude moct připojit k národnímu na šampionátu.

„Vazba Krejčí – Pastrňák by jistě fungovala," říká například redaktor Martin Kézr, který je hostem pořadu spolu se sportovním manažerem Mladé Boleslavi Václavem Nedorostem.

Kdo je nešikovnější hráč v extralize? A na čem by mohl zapracovat David Pastrňák? Odpovídá Radek Duda v pořadu Příklep.Video: Sport.cz

Ve videu rozebíráme i s pomocí statistik, proč se českému útočníkovi nepovedlo skórovat ještě víckrát. Pastrňáka opakovaně dělily od vstřelení gólu jen centimetry a čísla ukazují, že v tomto ohledu patřil k největším smolařům celé NHL.

Seznamte se kanadským hokejovým influencerem. Příspěvek z pořadu Příklep.Video: Sport.cz

Při současné formě Austona Matthewse by zřejmě na trofej pro nejlepšího střelce tak jako tak nedosáhl. Zatímco před dvěma roky se o ni podělil s Aleksandrem Ovečkinem, tentokrát zisk ceny visel vskutku hodně vysoko. Matthews totiž nastřílel ohromujících 60 branek.

Pořad Příklep s Václavem NedorostemVideo: Sport.cz

Pastrňák sice mezi střelci skončil „až" 17., vzhledem k okolnostem, které rozebíráme v pořadu Příklep, však jeho počin ze základní části probíhající sezony lze označit jako úžasný.

Reklama

Související témata: