Hlavní obsah

Pittsburgh, Ottawa a Vegas součástí rozsáhlé výměny. Bailey má novou smlouvu

Pittsburgh

Útočník Derick Brassard bude hrát v NHL nově za Pittsburgh. Hráčem Penguins se stal díky rozsáhlé výměně, na níž se obhájci Stanley Cupu z posledních dvou sezón dohodli s Ottawou a jejíž součástí je i nováček Vegas. Opačným směrem z Pittsburghu do kanadské metropole se stěhuje zkušený obránce Ian Cole.

Foto: Marc Desrosiers, Reuters

Kanadský centr Derick Brassard se přesunul z Ottawy do Pittsburghu.

Článek

Pittsburgh si vybral také útočníka Vincenta Dunna (z Ottawy) a z kádru Golden Knights sáhl po nadějném Švédovi Tobiasi Lindbergovi. Od Senators získali Penguins také volbu ve třetím kole letošního draftu.

Do Ottawy byl naopak odeslán spolu s Colem teprve devatenáctiletý švédský gólman Filip Gustavsson, nejlepší brankář posledního MS juniorů, jenž momentálně chytá v Evropě za Luleu. Senators získali i volbu v prvním kole letošního draftu a ve třetím kole draftu 2019.

Vegas posílí útočník Ryan Reaves, z Pittsburghu získalo rovněž právo volby ve čtvrtém kole letošního výběru talentů. Klub se za to postará o 40 procent z Brassardova zbývajícího platu v této sezóně.

Brassardovi dal v NHL šanci Columbus. Blue Jackets si ho vybrali jako šestku draftu 2006. Hájil také barvy New York Rangers, s nimiž se dohodl na stále platné pětileté smlouvě na 25 miliónů dolarů, která vyprší po příští sezóně.

V tomto ročníku odehrál třicetiletý Brassard dosud 58 utkání s bilancí 38 bodů za 18 gólů a 20 asistencí. Celkem má v základní části na kontě 702 odehraných zápasů a 420 bodů (159+261), v play off stihl za 78 startů 22 gólů a 33 nahrávek.

O rok a půl mladší Cole se může stát 1. července nechráněným volným hráčem. Ve 47 zápasech poslední sezóny ze svého tříletého kontraktu si připsal 13 bodů za tři branky a 10 asistencí.

Bailey podepsal smlouvu na šest let

Hokejový útočník Josh Bailey uzavřel s New York Islanders novou šestiletou smlouvu na 30 milionů dolarů. Osmadvacetiletému Kanaďanovi, který prožívá svou nejlepší sezónu v NHL v kariéře, skončí po tomto ročníku pětiletý kontrakt na 16,5 milionu dolarů a mohl se stát nechráněným volným hráčem.

Bailey si v této sezóně připsal v 58 zápasech 62 bodů za 15 branek a 47 asistencí a je třetím nejproduktivnějším hráčem Islanders za Mathewem Barzalem a Johnem Tavaresem. Jeho dosavadním maximem bylo 56 bodů za 13 tref a 43 přihrávek z 82 utkání minulého ročníku.

Reklama

Související témata: