Hlavní obsah

Po deseti zápasech Hemský konečně skóroval a stálo to za to

PHILADELPHIA

Deset zápasů bez jediné vstřelené branky brázdil v letošní sezóně kluziště NHL český útočník Aleš Hemský. Hokejista Edmontonu měl sice na kontě sedm přihrávek spoluhráčům, ale sám ne a ne skórovat. Až v zápase na ledě Philadelphie tu smůlu konečně protrhl a domácího brankáře Martina Birona překonal šikovný forvard hned dvakrát. A oba góly byly parádní.

Článek

Ve třinácté minutě utkání se Hemský nejprve rozjel středem kluziště, elegantně uhnul vpravo před obráncem Coburnem, ošálil i brankáře Birona, a suverénně bekhendem zasunul puk za jeho záda. V 25. minutě se znovu rozjel kolem Coburna středem až k Bironovi a nedal mu šanci podruhé. Při vítězství 5:4 stihl Hemský ještě přihrát na pátou branku Edmontonu.

"Hrál neuvěřitelně a ty góly byly prostě perfektní," chválil svého svěřence trenér Oilers Craig MacTavish. "S pukem dokáže dělat na ledě skvělé věci a myslím, že to byl jeho nejlepší zápas za poslední rok," pokračoval.

"Je příjemné dát konečně branku. Už v posledních pěti zápasech jsem se cítil skvěle a dostával se do šancí. Věděl jsem, že když to tak půjde dál, tak se ta smůla konečně zlomí," řekl Hemský deníku Edmonton Sun. "Kdybych do dalších zápasů vstupoval se strachem, že se to zase nepovede, tak bych to mohl rovnou zabalit. Prostě to chtělo být trpělivý, góly a body pak přijdou samy," dodal.

Edmonton si šestou výhrou v sezóně polepšil na sedmou příčku Západní konference NHL a v sedmizápasové sérii na ledě soupeřů zatím vyhrál dva z prvních tří zápasů na tripu. "Už v předchozích utkáních jsme hráli dobře a proti Philadelphii jsme byli za neustálou snahu odměněni. Většina našich gólů padla tak, že je kluci takřka dovezli až do branky," je spokojený se současnou formou týmu kapitán Ethan Moreau.

Reklama

Související témata: