Hlavní obsah

Poslední místo ve 2. kole play-off NHL zabral Anaheim

NEW YORK

V zámořské NHL je rozhodnuto o postupujících do druhého kola play-off. Jako poslední si zajistil místo v dalších bojích o slavný Stanleyův pohár Anaheim, který ve středu vyřadil Calgary. Mighty Ducks v rozhodujícím sedmém zápase zvítězili na ledě Flames 3:0.

Článek

Hosté si vypracovali důležitý dvoubrankový náskok v průběhu druhé třetiny, kdy se do branky soupeře trefili Teemu Selänne a Ruslan Salej. Náskok si Mighty Ducks pohlídali a v poslední minutě navíc pojistili, když do prázdné klece domácích pečetil jejich výhru Jeff Friesen.

"Slovem zklamání lze jen těžko vyjádřit ten pocit, který v člověku zůstane. A vyřazení na domácím ledě bolí obzvlášť," hledal po utkání těžko slova obránce Calgary Robyn Regehr.

Porážka Calgary znamená, že je pro potřeby reprezentace k dispozici obránce Roman Hamrlík, o jehož služby by podle středečního prohlášení trenér národního týmu Alois Hadamczik stál.

Zaváhání českého obránce dovolilo hostujícímu celku v závěru druhé třetiny zvýšit jednobrankový náskok. Hamrlík přihrával zpoza vlastní branky do středního pásma, jeho pas ale zachytil na modré čáře Višněvskij, který rychle předal puk Salejovi a gólman Kiprusoff byl proti střele ruského útočníka bez šance.

Anaheim se v semifinále Západní konference utká s Coloradem, druhou dvojici tvoří Edmonton a San Jose. Na Východě budou soupeřit Ottawa s Buffalem a New Jersey s Carolinou. Druhé kolo Stanley Cupu začíná v pátek.

"Asi jen málokdo věřil, že se nám podaří přes Calgary postoupit. Teď to ale bude ještě těžší. Série s Avalanche bude obrovská bitva," povzdechl si Selänne.

Calgary - Anaheim 0:3 (0:0, 0:2, 0:1)
Branky: 26. Selänne, 40. Salej, 60. Friesen. Zásahy brankářů: Kiprusoff 31/29 - Bryzgalov 22/22. Diváci: 19 289. Konečný stav série: 3:4.

Reklama

Související témata: