Hlavní obsah

Potlesk i řev, měl jsem husí kůži, vzpomíná český reprezentant Kubalík na hymnu v Chicagu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Snaží se nastartovat Detroit, ale z hlavy nemůže český hokejový reprezentant Dominik Kubalík vyhnat ani vzpomínky na působení v Chicagu. Naplno poznal dvě tváře nejslavnější ligy světa. „Chicago je velkoměsto, bydleli jsme v centru a pořád se něco dělo, Detroit byla samozřejmě hokejová volba," přiznává v pořadu Příklep na Sport.cz hokejista.

Rozdíl mezi Detroitem a Chicagem v NHL, příspěvek z pořadu PříklepVideo: Sport.cz

 
Článek

Moderátor Honza Homolka připomněl, že se o Detroitu traduje, že není úplně atraktivním městem. Kubalík neskrývá, že kromě hokejových povinností, se do města zrovna nežene. „Nejde říct, že bych se tam nějak těšil," směje se. „V Detroitu jako takovém jsme byli vlastně jen dvakrát, jinak bydlíme dvacet minut od něj, jako i ostatní kluci," naráží na to, že kromě muzea automobilky Ford a hokeje moc atraktivit město nenabízí.

Možná o to více si fanoušci váží, že mohou chodit na Red Wings v NHL. „Podporují tým pořád velmi slušně. Je to jeden z týmu Original Six a proti Torontu či Montrealu bývá vyprodáno, má to prestiž," pochvaluje si. Je jasné, že klub těží i z historie. „To tu všechno žilo a vyhrávalo se. Tlak na výsledek tu bude vždy. Věřím, že se to všechno otočí a Detroit půjde zase nahoru," burcuje v Příklepu český hokejista.

Chystá se nová smlouva pro Pastrňáka. Překoná výší platu i Jágra? Diskuse v pořadu PříklepVideo: Sport.cz

Bouřící publikum si užil i během předchozího angažmá v Chicagu. „Měl jsem to štěstí být u toho, že se držela nonstop vyprodaná aréna, i když se nám nedařilo," vzpomíná s tím, že se byl podívat i na basketbalisty Chicaga. „Na Bulls tehdy přišlo dvanáct tisíc lidí a jak je hala velká, tak vypadala prázdná. Bylo to smutný," připouští.

Příklep s útočníkem Detroitu Dominikem KubalíkemVideo: Sport.cz

Kontrast na hokejovém utkání byl znatelný. „Nehráli jsme tak, na co byli lidé zvyklí za těch deset let, a stejně chodili. Byl to zážitek," přiznává. Z hlavy nemůže dostat momenty, kdy se v Chicagu hrála před utkáním hymna. „Každý v lize to ví, že se v Chicagu zpívá a tleská. Jinde bývá klid a zpívá jen ten dotyčný člověk, tady lidi tleskají a řvou. Člověk z toho má husí kůži," dodává.

Co dalšího zaznělo v pořadu Příklep uvidíte ve videu na Sport.cz.

Reklama