Hlavní obsah

Před sebou máme dvanáct sedmých zápasů, připomíná Jágr a se spoluhráči vyhlíží duel roku

Newark

V předchozích třech utkáních vyšli hokejisté New Jersey bodově naprázdno a osmá příčka zajišťující účast v play off se jim začala povážlivě vzdalovat. Proti Minnesotě potřebovali už nutně zabrat a kýžené dva body nakonec vydolovali. "Bylo to důležité vítězství, jako vždy v utkání číslo sedm," přirovnal útočník Ďáblů Jaromír Jágr čtvrteční souboj s Divočáky k rozhodujícímu střetnutí vyřazovací části.

Foto: Bill Kostroun, ČTK/AP

Jaromír Jágr se raduje se spoluhráči Ryanem Clowem (č. 29), Jon Merrillem (vlevo) a Travisem Zajacem (vpravo) ze vstřelení gólu proti Minnesotě.

Článek

Celek z Newarku začal skvěle, po dvou asistencích Eliáše skórovali postupně Ryder a Fayne. Devils drželi po čtyřiceti minutách hry dvoubrankový náskok a na bodový import pro hosty to příliš nevypadalo. Hned zkraje třetí třetiny však Cory Schneider poprvé inkasoval. O korekci stavu se postaral bývalý hráč New Jersey Zach Parise, který využil přesilovku.

"Bylo zábavné vrátit se zpět do New Jersey, ale výsledek jsme neuhráli takový, jaký jsme si plánovali," uvedl Parise po zápase.

Hned o tři minuty později se v početní výhodě trefil Jágr a Devils znovu vedli o dva góly. Jenže Wild nic nezabalili a dokázali dotáhnout duel alespoň do prodloužení. V něm však přece jen rozradostnil Prudential Center Andy Green. Ďáblové vyhráli 4:3 a ve Východní konferenci ztrácejí na osmé místo pět bodů. Devils nastoupí do konce základní části ještě k dvanácti utkáním. Každé zaváhání pro ně teď může mít v ohledu na postup do play off nedozírné následky.

"Ještě máme před sebou dvanáct sedmých zápasů a musíme je všechny vyhrát, jestli chceme bojovat o Stanley Cup. První je za námi, dvanáct ještě zbývá," řekl hvězdný křídelník.

Již v sobotu čeká jeho tým duel jako hrom. Ďáblové hostí Rangers a právě celek z Manhattonu drží v současnosti osmé místo. "Bude to zápas o čtyři body, největší střetnutí v roce," potvrzuje Jágrův parťák z elitní formace Travis Zajac.

Reklama

Související témata: