Hlavní obsah

Přihrávka, clona, dorážka. Jeden z nejsilnějších hráčů, říkají o Hertlovi ve Vegas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Všechno udělal do puntíku správně a po zásluze se radoval z prvního gólu na nové štaci. Tomáš Hertl přispěl gólem k definitivě play off, kterou si výhrou 7:2 nad Minnesotou zajistili obhájci Stanley Cupu z Vegas. Český útočník si pomalu zvyká na tým, který by rád zopakoval svou loňskou jízdu k poháru.

Foto: ČTK

Tomáš Hertl slaví svůj gól

Článek

První dva Hertlovy zápasy ve Vancouveru (3:4) a v Edmontonu (1:5) Golden Knights nevyšly, ale hazardování s postupem se nekonalo. S Wild to byl doma rychlý proces. 3:0 už po první třetině, česká posila pak na začátku třetí části přidala pojistku na 5:1. A byla to ukázková práce, kterou by silový útočník Hertlova typu měl obstarávat. Udržel puk u mantinelu, posunul ho ke spoluhráči, clonil gólmanu Fleurymu, a nakonec ho prostřelil dorážkou.

S úsměvem od ucha k uchu si pak užíval jásot fanoušků v T-Mobile Areně, kteří aplaudovali i když byl vyhlášen třetí hvězdou postupového večera.

„Skvělé, všichni si to užívali. Tady je zkrátka vždycky zábava hrát,“ řekl uprostřed rachotu Hertl, který byl pro diváky z Vegas obávaným soupeřem, ale teď se stává jedním z oblíbených hráčů. Rekonvalescence po lednové operaci kolena byla úspěšná a teď už borec s číslem 48 začíná víc přispívat.

V premiéře za Vegas nastoupil Hertl ještě na křídle, jenže na pozici centra, kde hrával poslední roky za Sharks, se cítí mnohem komfortněji. Takto vedl druhou lajnu, kde se blíž k mantinelu naopak přesunul Chandler Stephenson. Hertlovi se tradičně daří na buly, za tři starty už vyhrál 24 ze 36 vhazování, v novém dresu předvedl také deset hitů a proti Minnesotě zablokoval i dvě střely. K tomu premiérový gól…

„Spoluhráči začínají líp chápat, jak hraje. On je schopen na sebe natáhnout víc hráčů a otevřít tím prostor ostatním,“ řekl kouč Bruce Cassidy. „Je to jeden z vůbec nejsilnějších hráčů, proti kterým jsem nastupoval. Když k tomu přidáte jeho dovednosti, šikovné ruce a to, jak vidí hru, musíte být nadšení. Jsem moc rád, že ho mám v týmu,“ prohlásil Stephenson, který měl proti Minnesotě 4 asistence.

„Můžeme si prohodit klidně pozice. (Stephenson) je chytrý a rychlý hráč. Doufám, že souhru ještě vypilujeme a v play off budeme dávat hodně gólů. Nemůžu se dočkat,“ tvrdil Hertl, který hrál o Stanley Cup naposled v roce 2019. „Vždycky jsem v play off podával dobré výkony a moc mi chybělo.“

Hrát proti Golden Knights bude i letos pro jejich soupeře nezáviděníhodné.

Reklama