Hlavní obsah

Problémy na tréninku, Letang musí po srdeční příhodě přerušit kariéru v NHL

Hokejista Kris Letang z Pittsburghu prodělal po osmi letech další srdeční příhodu a musí na neurčito přerušit kariéru v NHL. Generální manažer Penguins Ron Hextall informoval, že pětatřicetiletý obránce zaznamenal symptomy při pondělním tréninku a okamžitě zamířil do nemocnice na vyšetření.

Foto: Winslow Townson, ČTK/AP

Kris Letang z Pittsburghu prodělal po osmi letech další srdeční příhodu

Článek

Úterní zápas s Carolinou Letang vynechal, přestože podle dnešního vyjádření klubu nemá pondělní příhoda žádné následky. Hokejistu nyní čekají další testy, Hextall se ale nedomnívá, že by Letang musel ze zdravotních důvodů ukončit kariéru.

Trojnásobný vítěz Stanleyova poháru prodělal první srdeční příhodu v roce 2014 a více než dva měsíce poté nehrál. Vyšetření tehdy odhalila, že má Letang od narození malý otvor v srdeční stěně a právě tento defekt problémy způsobil.

Foto: Charles Leclaire, Reuters

Kris Letang prodělal další srdeční příhodu

"Mám štěstí, že už znám své tělo natolik dobře, že poznám, když něco není v pořádku. I když je těžké probírat tohle téma veřejně, doufám, že to pomůže zvýšit povědomí a lidé si na sebe budou dávat větší pozor. Jsem optimista a věřím, že budu brzy zpátky na ledě," uvedl Letang.

Po první příhodě se nejproduktivnější obránce Penguins v historii dokázal vrátit v plné síle a průměrně tráví na ledě 25 minut na zápas. V dresu Pittsburghu, v němž odehrál všech 17 sezon v NHL, má na kontě 962 zápasů. Letos v červenci v klubu podepsal novou šestiletou smlouvu s celkovým příjmem ve výši 36,6 milionu dolarů.

Reklama

Související témata: