Hlavní obsah

Prokletí? Rangers opět neuspěli v Ottawě, o výhru je připravil hodně kuriózní gól

Už se zdálo, že hokejisté New Yorku Rangers utnou nepříznivou sérii na ledě Ottawy. Stejně jako v minulém střetnutí v hale Canadian Tire Centre vedli ještě minutu a půl před koncem, ale opět to nevyšlo. Tentokrát navíc domácí vyrovnali opravdu neskutečně náhodným gólem.

Foto: Adrian Wyld, ČTK/AP

Derick Brassard se raduje ze své kuriózní trefy do sítě Rangers.

Článek

Naposledy se Jezdcům podařilo uspět v kanadské metropoli 14. listopadu 2015, kdy vyhráli 2:1 po samostatných nájezdech. V řádné hrací době zdolali Ottawu před více než dvěma lety, konkrétně 26. března 2015.

V noci na neděli Rangers vedli ke konci zápasu 4:3, přičemž už o dvou dosud vstřelených brankách Senátorů by se dalo říci, že padly s trochou štěstí. Způsob, jakým však Ottawa vyrovnala, byl vskutku nevšední.

Derrick Brassard dorážel střelu Clarka McArthura, jenže trefil jen Marca Staala, který mu na hranici brankoviště obětavě padl do střely. Ke smůle Rangers se však kotouč odrazil ještě od Tannera Glasse a Brendana Smitha, aby nakonec i přes odpor lapačky brankáře Lundqvista doklouzal do brány.

„V takových situacích potřebujete získat odražený kotouč. V posledních pár zápasech v této budově (v ottawské hale) se odráží proti nám," povzdechl si Henrik Lundqvist.

„Z nějakého důvodu se jim podařilo najít způsob, jak to zvládat na domácím ledě. My teď musíme udělat to samé, abychom se sem ještě vrátili na rozhodující zápas," dodal švédský gólman ve službách newyorských Jezdců.

To Derick Brassard, jemuž byla kuriózní branka připsána, byl výrazně spokojenější, protože jeho tým nakonec vyhrál 5:4 díky Turrisově trefě v prodloužení.

„Ukázali jsme velký charakter, odehráli jsme skvělý zápas, podali jsme skvělý týmový výkon," těšilo po zápase Brassarda, jenž ještě v minulé sezóně hrál právě za Rangers. Nyní je blízko vyřazení svého bývalého zaměstnavatele. Senátoři vedou v sérii 3:2 a aby parta z Manhattanu postoupila na jejich úkor, musela by vyhrát nejprve doma a pak také v sedmém duelu hraném na ottawském ledě.

Reklama

Související témata: