Hlavní obsah

Rangers si připsali druhé vítězství, brankové hody se však nekonaly

PRAHA

Hokejisté New Yorku Rangers zvítězili i ve druhém duelu NHL na ledě O2 Arény. V neděli zdolali Tampu Bay stejným poměrem jako v sobotu 2:1. Jezdci v utkání dominovali a svého soupeře přestříleli 39:19. Vítěznou branku vsítil v polovině utkání Scott Gomez. Procitlo také publikum, které rozjelo mexickou vlnu a několikrát za zápas o sobě dalo hlasitě najevo. Více než tří gólů se však nedočkalo.

Článek

První třetina patřila co do počtu střel Rangers, kteří vyzkoušeli gólmana Tampy Olafa Kölziga patnáctkrát, zatímco Tampa vyslala na Lundqvista jen čtyři střely. Kolzig se řádně zapotil v 10. minutě, kdy puk poskakoval po brankovišti, ale hokejky Jezdců byly krátké. Probudili se rovněž diváci, kterým pomohla bitka Maloneho s Vorosem. Ještě před tím se do sebe pustili Arťuchin a Dubinsky, kterému se nelíbilo naražení útočníka Lightning na brankáře Lundqvista.

Útočné kombinace Jezdců ze třinácté minuty, kdy byla Näslundova střela zblokována ani pokus Dawese a následná dorážka Dubinského z minuty sedmnácté červené světlo nerozsvítily, a tak přišel trest. Od modré vyslal v poslední minutě projektil Andrej Meszároš, gólman Jezdců neudržel tečovanou střelu pod svými chrániči a pro Adama Halla nebyl problém poslat svůj tým do vedení dorážkou do prázdné klece.

I ve druhé dvacetiminutovce měli více ze hry Jezdci. Ve 22. minutě dokázali přetavit svůj nápor ve vedoucí gól, když zpoza branky našel Näslund v přesilové hře v ideální pozici na hranici brankoviště Wadea Reddena a ten se z první trefil přesně k pravé tyči Kolzigovy svatyně. Další šance na sebe nenechaly dlouho čekat, pokusy Dubinského ani Orra ale gólem neskončily.

Blesky hrozily spíše z protiútoků. Ve 31. minutě nebezpečně tečoval Adam Hall střelu Bettse, švédský gólman byl na místě. Rangers pokračovali ve forčekingu a odměnou jim byla branka Scotta Gomeze, jenž dorážel do prázdné branky. Na druhé straně pouze orazítkoval tyč Lundqvistovy klece Steven Stamkos.

Ve 48. minutě měl vyrovnání na hokejce Václav Prospal po pasu St. Louise zpoza branky. Český forvard však puk pod Lundqvistovou hokejkou nepropasíroval. Zvýšit náskok mohl naopak v 54. minutě Näslund, jeho střela jen těsně minula levou tyč. Když se neujalo ani přečíslení tři na jednoho, na jehož konci byl Marc Staal, skončil i druhý pražský duel stejným poměrem jako v sobotu 2:1.

New York Rangers - Tampa Bay Lightning 2:1 (0:1, 2:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 24. Redden (Näslund, Gomez), 33. Gomez (Voros, Redden) - 19. Hall (Meszároš, Gratton). Rozhodčí: Fraser, Shick - Cvik, Pare. Vyloučení: 5:4, navíc Voros - Malone oba 5 min. Využití: 1:0. Střely na branku: 39:19. Diváci: 17 085.
NY Rangers: Lundqvist - Rozsíval, Redden, Girardi, Kalinin, Mara, Staal - Drury, Gomez, Näslund - Žerděv, Dubinsky, Dawes - Callahan, Korpikoski, Průcha - Orr, Betts, Voros. Trenér Tom Renney.
Tampa Bay: Kölzig - Meszároš, Mihálik, Niskala, Carle, Heward, Lundin - St. Louis, Lecavalier, Prospal - Arťjuchin, J. Jokinen, Recchi - Vrbata, Stamkos, Malone - Hall, Gratton, Roberts. Trenér Barry Melrose.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.