Hlavní obsah

Rittich září v brance Calgary i mezi novináři. Svou odpovědí všechny rozesmál

Calgary/Praha

Psal se 26. listopad, kdy trenér Bill Peters naposledy dirigoval svůj tým. Calgary prohrálo na ledě Pittsburghu a připsalo si již sedmou porážku z posledních osmi duelů. Vaz čtyřiapadesátiletému kouči ale zlomilo především obvinění z rasismu. Od té doby však tým, kde působí český gólman David Rittich a útočník Michael Frolík, válí.

Foto: Larry MacDougal, ČTK/AP

David Rittich mohl být se svým výkonem spokojen

Článek

Naposledy odneslo řádění Plamenů Toronto, které i díky výbornému výkonu Ritticha v brance a jedné trefy Frolíka, podlehlo 2:4. Pro Calgary je to však v posledních týdnech rutina. Se sklopenými hlavami, jako Javorové listy, totiž odcházelo z ledu i předcházejících šest soupeřů Flames.

Maple Leafs však domácí hodně pozlobili, ještě po dvou třetinách vedli 2:1. "Před třetí třetinou jsme si říkali, že je to jen o gól a že necháme na ledě vše. Otočili jsme, je to skvělá výhra nad talentovaným týmem, který se pod novým trenérem (Sheldon Keefe) rozjel. Byl to dobrý zápas," řekl Frolík, který si připsal vítězný gól.

Parádním představením se však blýskl i David Rittich, který si připsal patnáctou výhru v sezoně. Více výher vychytal v lize pouze Braden Holtby z týmu lídra celé soutěže Washingtonu. Navíc byl český brankář vyhlášen druhou hvězdou utkání.

Foto: Candice Ward, Reuters

David Rittich v brance Calgary

"Puky se odrážely mým směrem na rozdíl od minulého utkání s Coloradem (výhra 5:4 v prodloužení), kde jsem nepodal nejlepší výkon. Cítil jsem se dobře, kluci přede mnou hráli výborně. Jsem rád, že jsem pomohl k výhře," zářil spokojeností jihlavský rodák.

A že měl sedmadvacetiletý gólman formu i při rozhovoru s novináři, potvrzují i jeho další slova. Když byl tázán na to, zda je jeho spoluhráč Johnny Gaudreau, který s postaral o dvě branky Flames, zpět ve formě, prohlásil. "Nevím, mě na tréninku nemůže překonat," rozesmál přítomné žurnalisty Rittich.

Reklama

Související témata: