Hlavní obsah

Ruský hokejista Kaprizov v zámoří není. Čeká ho podobný osud jako Fedotova?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Události kolem ruských hokejistů, kteří mají angažmá v zámoří, neberou konce. Nejexponovanější kauzou se prozatím jeví situace okolo hráče Minnesoty Kirilla Kaprizova. Oporu Wild údajně nechtějí pustit do Spojených států. Není vůbec jasné, jak se případ okolo rodáka z Novokuzněcku vyvine.

Foto: Karl B DeBlaker, ČTK/AP

Kirill Kaprizov při zápase NHL v dresu Minnesoty Wild.

Článek

Situace okolo Kirilla Kaprizova nabírá na obrátkách. Forvard Minnesoty si měl nejspíše v roce 2017 zařídit falešný vojenský průkaz, když působil v Kontinentální hokejové lize v barvách Ufy. Proto je nyní dle ruských médií za tento počin, kdy se snažil vyhnout povinné vojně, stíhán.

Kaprizov patří do skupiny hledaných ruských hokejistů. První takovýto případ se stal brankáři Ivanu Fedotovi, který byl v Petrohradu zadržen policií ze stejného důvodu. Před pár dny se vedly spekulace, že útočník ruské sborné se už nachází v USA, což ale následně popřel generální manažer Minnesoty Buill Guerin, který uvedl, že je stále v Rusku.

Do Ameriky se chtěl dostat přes Dubaj, ale kvůli pracovním vízům se mu to nepodařilo. Kaprizov to zkoušel i přes Karibik, leč i tak se do Spojených států nedostal. V souvislosti s minulým rokem mohl loňský ročník bez problémů odehrát, poněvadž úřady v USA se potýkaly s enormním množstvím papírování způsobené covidem.

Pětadvacetiletý forvard Minnesoty má olympijské zlato z roku 2018. O rok později získal na světovém šampionátu na Slovensku bronzové medaile, když v souboji o třetí místo se svým týmem porazil český výběr 3:2 po samostatných nájezdech.

Reklama

Související témata: