Hlavní obsah

Rychlovka v NHL! Oilers slavili dva góly během osmi sekund

St.Louis/Praha

Hokejisté Edmontonu se vítězstvím nad St. Louis Blues 5:4 vyhoupli do čela tabulky Západní konference. Dva nejproduktivnější hráči soutěže Leon Draisaitl, který si připsal gól a dvě asistence, a Connor McDavid s bilancí 1+1, sice zářili, do historie klubu se však zapsali jejich parťáci. Svými trefami během osmi sekund se zapsali mezi klubové rekordmany.

Foto: Jeff Roberson, ČTK/AP

Ryan McLeod (71) dává svůj první gól v NHL

Článek

V polovině zápasu bylo skóre vyrovnané 2:2, následně Oilers převzali kontrolu nad utkáním dvěma góly v rozmezí pouhých osmi sekund! Nejprve se střelou zápěstím trefil Nugent-Hopkins, pro kterého šlo o první gól v sezoně. Stal se také prvním útočníkem Edmontonu od sezony 2013/14, který nejprve zaznamenal 17 asistencí, než se dočkal premiérového gólu. Naposledy si na gól takhle počkal Martin Erat.

Bekhendovou střelou se o osm sekund později prosadil Ryan McLeod, který zaznamenal svůj vůbec první gól v NHL. Nugent-Hopkins a McLeod se postarali o vyrovnání druhého nejrychlejšího dvougólového zápisu v historii Oilers.

O jednu sekundu zaostali za tím dosud nejrychlejším střeleckým kouskem, který se povedl v roce 2009 Sheldonovi Souraymu a Aleši Hemskému i o třináct let dříve Deanu McAmmondovi a Andreji Kovalenkovi.

Blues dokázali na dvougólovou parádu odpovědět ve třetí třetině, ve které dokázali vyrovnat a zdálo se, že utkání směřuje do prodloužení. Jenže 27,8 sekundy před koncem rozhodl o výhře Edmontonu svým třetím gólem v sezoně útočník Yamamoto a Oilers si tak připsali šestou výhru z posledních osmi zápasů.

Reklama

Související témata: