Hlavní obsah

Seattle poslal obránce Kempného na farmu do AHL

Obránce Michal Kempný ve středu v dresu Seattlu novou sezonu NHL nezahájí. Kraken jej poslali do farmářského týmu Coachella Valley Firebirds. Předtím museli dvaatřicetiletého českého hokejistu nabídnout ostatním klubům. Vítěze Stanleyova poháru z roku 2018 s Washingtonem si z takzvaného waiver listu jiný klub NHL nevybral.

Foto: Steven Bisig, Reuters

Český obránce Michal Kempný v přípravě NHL.

Článek

Kempnému po minulé sezoně vypršel čtyřletý kontrakt s Washingtonem na 10 milionů dolarů. V červenci bronzový medailista z letošního mistrovství světa podepsal v týmu loňského nováčka NHL Seattlu roční jednocestnou smlouvu na 750.000 dolarů.

V přípravě na nový ročník odehrál jen úvodní zápas, v němž podle listu The Seattle Times utrpěl nespecifikované zranění.

Kariéru hodonínského rodáka zbrzdilo předloni zranění Achillovy šlachy, s níž musel na operaci. Do NHL se bývalý hráč Komety Brno vrátil až dva dny před koncem loňského roku a za Capitals ve zbytku sezony odehrál jen 15 zápasů. Dalších 24 duelů přidal na farmě v Hershey. Na květnovém MS se připojil ve třetím utkání k české reprezentaci a byl členem týmu, jenž ukončil po 10 letech české čekání na medaili.

Bylo to pro mě asi první a poslední buly kariéry. Poprvé v životě jsem se setkal s Jágrem, říká Radim ŠimekVideo: Sport.cz

Celkově Kempný v NHL odehrál 247 zápasů, v nichž vstřelil 15 gólů a připsal si 48 asistencí. V play si ve 30 duelech připsal šest bodů za dvě branky a čtyři asistence.

V AHL se představil poprvé na konci sezony 2020/21, kdy stihl dva zápasy po zranění. V minulém ročníku přidal v Hershey dalších 24 zápasů a celkem si v soutěži připsal osm bodů za osm přihrávek.

Reklama

Související témata: