Hlavní obsah

Seknutí do rozkroku. Vousáč Joe to přehnal, prohra v derby ale zabolela Tampu víc

Tampa

Už v minulé sezoně šampioni NHL z Tampy Bay zjistili, že jim na Floridě vyrostla silná konkurence. Z osmi duelů základní čísti prohráli s Panthers pětkrát. V play off si ale dokázali zjednat pořádek a sérii úvodního kola ovládli v šesti zápasech a následně obhájili Stanley Cup. Letos to však se sousedy určitě jednodušší mít nebudou, jak naznačil úterní duel s výsledkem 1:4.

Foto: Chris O'Meara, ČTK/AP

Au! To muselo bolet. Joe Thornton seknul Katchouka do rozkroku. Ten se skácel na led.

Článek

Vzájemné střety s floridskými protivníky budou spíš ještě o něco bolavější, jak trpce zjistil člen čtvrté formace Tampy Boris Katchouk.

U mantinelu si v první třetině dovolil dotírat na dvaačtyřicetiletého Joe Thorntona, což vousatý centr Panthers nenesl moc dobře a o 19 let mladšího soupeře seknul do rozkroku. Au!

Floridský veterán za svoje počínání inkasoval pouze dvě minuty, ale je možné, že se na tento incident ještě dodatečně zaměří "disciplinárka" NHL.

Tampa zatím vypadá na začátku sezony trochu nekonsolidovaně. Gólmanský fantom minulých sezon Andrej Vasilevskij má průměr obdržených gólů 3,21 na utkání a úspěšnost zásahů necelých 90 procent. Lightning se navíc na blíže nespecifikovanou dobu musí znovu obejít bez zraněného Nikity Kučerova.

Zato na Floridě začali hned na startu od podlahy. Po třech zápasech mají šest bodů. Při výhře nad Tampou zasvítili dvacetiletí holobrádci Anton Lundell (1+1) a Spencer Knight (30 zásahů).

Foto: Chris O'Meara, ČTK/AP

Český obránce Radko Gudas (vpravo) zabránil svým pohotovým zákrokem v podstatě jasnému gólu Tampy

"Kluci se činili," usmíval se pod knír kouč Joel Quenneville.

Zahanbit se ale nenechal ani jejich český spoluhráč Radko Gudas, který odehrál přes dvacet minut a pomohl zneutralizovat jednu z nejlepších přesilovkových souher v NHL. Lightning nevyužili žádnou ze šesti početních výhod.

"Florida je pro mě jeden z velkých favoritů na Staney Cup. Skvěle poskládaný a koučovaný tým," tvrdí legenda New Jersey Devils Patrik Eliáš.

Reklama

Související témata: