Hlavní obsah

Škoulu udivilo, jak v Minnesotě žerou hokej

PRAHA

Deset minut před vypršením březnového termínu vyměnili Dallas Stars Martina Škoulu do Minnesoty, a tak se teď místo bojů o Stanley cup může litoměřický rodák v klidu připravovat na hokejový šampionát v Lotyšsku. "Neměl jsem nejlepší sezónu, rád bych ten dojem trochu vylepšil," říká hráč, jenž v Texasu plnil roli šestého beka a moc se na led nedostal.

Foto: internet

Martin Škoula ještě v dresu Colorada.

Článek

S reprezentací přitom prožil už několik velkých akcí: olympiádu v Salt Lake City, mistrovství světa v Praze i Světový pohár. V týmu pro Rigu by tak měl zákonitě patřit k hráčům, na kterých bude kouč Alois Hadamczik stavět. "Cítím, že v nároďáku nastupuje jiná generace," přitakává Škoula.

Z neúčasti velkých hvězd v reprezentačním týmu si hlavu moc neláme. "Musí se vycházet z momentální situace. Třeba před dvěma roky v Praze byli superhráči, ale výsledek se nedostavil. O úspěchu se zase bude rozhodovat ve čtvrtfinále." V mužstvu Wild se vysoký bek v závěru základní části "obnovené" NHL moc neohřál, ale přesto se mu tam zalíbilo.

Trochu se obává zimy

Zatímco v Dallasu se popularita dělila mezi Stars, basketbalové Mavericks a tým amerického fotbalu Cowboys, v Minnesotě mají prioritu hokejisté. "Překvapilo mě, jak moc tam lidi žerou hokej. Když se hrálo univerzitní finále, byla naše hala natřískaná, to samé, když bylo finále středních škol," podivuje se Škoula. "Přes rok je tam prý ale strašná zima," obává se trochu.

Přesto by také rád pořádně probádal okolí města. "Byl jsem jen v centru Minneapolisu, ale spoluhráči mi říkali, že se musím vydat hlavně na jezera. To je tamní chlouba," tvrdí, že vezme na výlet i přítelkyni. "Zaslouží si to. Už podruhé se s příletem trefila do dne, kdy mě vyměnili. Nejdřív z Colorada do Anaheimu a pak z Dallasu do Minnesoty. Vždycky jsem jí musel kupovat další letenku a cesta se jí pořádně prodloužila."

S Hejdukem možná vyrazí na MS ve fotbale

Šestadvacetiletý obránce by měl v Rize plnit podobnou roli jako před rokem ve Vídni Jiří Fischer, kterého však loni v listopadu při utkání NHL s Nashvillem postihla srdeční zástava. "S Jirkou jsem mluvil asi před měsícem. Už trochu cvičí, ale nemůže překonat určitou hodnotu srdečního tepu, takže to jsou jen velice lehká cvičení. Moc se k tomu ale nechci vyjadřovat, strašně dlouho se známe. Jen jsme si řekli, že se o prázdninách uvidíme v Česku."

Pravidelnou náplní letních měsíců je pro Škoulu také sjíždění řeky s partičkou kamarádů. Letos k němu přibylo i fotbalové mistrovství světa v Německu. "Je to kousek, uvidíme podle situace, jestli tam vyrazíme. Milan Hejduk už má lístky, ale ještě jsme se spolu nedomlouvali."

Po příletu do Česka zatím stačil Škoula jen navštívit babičky a zajít se psem na cvičák. "Je to německý ovčák, asi jeden a půl roku starý. V Americe jsem ho s sebou neměl, ale příští rok už ho vezmu. Hodně mě překvapil. Poznal mě a dokonce i poslouchal," hřálo Škoulu u srdce. Na několik příštích týdnů však bude výhradní náplní jeho programu hokej.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.