Hlavní obsah

Skvělá trefa z otočky, hattrick i vyrovnaný rekord legendy Modana. Seguin z Dallasu sestřelil Vancouver

Dallas

Sice mu je teprve 22 let, svými výkony ale táhne Hvězdy z Dallasu za vytouženým play off Západní konference NHL. Kanadský centr Tyler Seguin znovu prokázal, proč je pro svůj tým nepostradatelnou oporou - ve čtvrtečním nočním zápase řídil demolici Vancouveru, který nakonec odjel s výpraskem 1:6. A Seguin se pod výhru podepsal pěti kanadskými body i krásnou druhou brankou z otočky od mantinelu, kterou zaskočil brankáře Canucks Eddieho Lacka.

Foto: Jerome Miron, Reuters

Hokejista Dallasu Tyler Seguin (91) slaví se spoluhráči jednu ze svých tří tref v utkání proti Vancouveru.

Článek

Byl hráčem zápasu. Kanadský talent se poprvé prosadil už v 8. minutě z přesilové hry, když zakončil rychlý brejk svého mužstva. Podruhé se Seguin zapsal do střelecké listiny o čtyři minuty později. A ukázal, že se na ledě umí perfektně zorientovat - střelou z otočky od mantinelu totiž načapal v nedbalkách švédského brankáře Lacka v dresu Vancouveru, který však měl trochu zakrytý výhled.

„Je to úžasné. Bez ohledu na to, co se tady dnes v noci dělo, jsem šťastný z dvoubodového zisku," prohlásil mladý Kanaďan, který už je devátý v produktivitě NHL. Kromě toho měl Seguin i další důvod k oslavě - třetím hattrickem sezóny vyrovnal klubový rekord, který drží Mike Modano a Bill Guerin. „Dokud jsem to neviděl na obří kostce, neuvědomoval jsem si to. Je to úžasné," tvrdil Seguin.

Kouče Dallasu Lindyho Ruffa uchvátil způsob, jakým talentovaný centr vstřelil svůj druhý gól v utkání. „Neuvěřitelné, možná i trochu legrační. Střelci si prostě vždycky najdou zajímavý způsob, jak dostat kotouč do branky," smál se Ruff.

Svou třetí branku zápasu Seguin vsítil poté, co v 53. minutě zblízka prostřelil náhradníka Vancouveru Jacoba Markströma. Jedničce Canucks Lackovi se zápas nevydařil, ze 17 střel si připsal jen dvanáct úspěšných zákroků a po dvou třetinách už do hry nezasáhl.

„Vypadalo to, že jsme se na zápas dobře připravili, jenže když utkání začalo, tak se naše hra totálně zhroutila. Stačí, když se podívám na sebe a je mi jasné, že musím být mnohem lepší," tvrdil Lack.

Reklama

Související témata: