Hlavní obsah

Splnění snu se přiblížilo! Český brankář byl povolán do přípravy na NHL

Tampere/Praha

V minulé sezoně byl díky svým výkonům vyhlášen nejlepším gólmanem finské nejvyšší hokejové ligy a zářil v ní i v aktuálním ročníku, když má ze všech brankářů soutěže nejlepší statistiky v úspěšnosti zákroků i v průměru obdržených gólů na zápas. Třetí sezona v Ilvesu Tampere je však pro dvacetiletého Lukáše Dostála tou poslední. Odchovance brněnské Komety totiž povolal do přípravy na NHL Anaheim, který jej předloni draftoval a minulý rok s ním podepsal tříletou nováčkovskou smlouvu.

Foto: Sport.cz

Lukáš Dostál v Ilvesu Tampere končí.

Článek

V Ilvesu účastník posledních dvou juniorských MS působil na základě smlouvy o hostování, která platila do doby, než jej Kačeři povolají zpátky za oceán. Tohoto práva využil Anaheim právě nyní, přestože stále není jasné, kdy se nová sezona NHL rozjede.

„Rádi bychom poděkovali Lukáši Dostálovi za veškerou práci. Svou osobností, profesionalitou a výkonem zanechal v našem klubu nesmazatelný dojem. Vzájemná spolupráce měla pro obě strany velká pozitiva," prohlásil pro klubové oficiální stránky sportovní ředitel Ilvesu Timo Koskela.

V minulém ročníku byl Dostál vyhlášen nejlepším gólmanem Liigy a zároveň zařazen do All-Star týmu soutěže. Že nešlo o náhodu, potvrzoval i v aktuální sezoně. Z jedenácti zápasů, do kterých zasáhl, si připsal deset výher. A zároveň kraluje brankářským statistikám finské ligy v počtu úspěšnosti zásahů (94,1 procent) a obdržených branek na utkání (1,64). I Dostálovou zásluhou se Ilves nachází v čele tabulky.

Foto: Sport.cz

Lukáš Dostále v dresu Ilvesu Tampere.

„Pokud bude Lukáš na cestě k NHL potřebovat naši pomoc, rádi mu ji opět poskytneme. Teď mu chceme popřát hodně štěstí v dalších výzvách v Severní Americe," dodal Koskela na adresu gólmana, který za Ilves odchytal i s play off 71 duelů.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama

Související témata: