Hlavní obsah

Start na olympiádě v ohrožení? Hertl bude po faulu kolenem nejméně měsíc mimo hru

Los Angeles
Aktualizováno

Ponurá nálada zavládla v táboře hokejistů San Jose po kalifornském derby s Los Angeles. Žraloci prohráli v zápase NHL na ledě Králů 1:4, navíc přišli o člena elitní formace Tomáše Hertla, který po faulu kolenem musel již v první třetině odstoupit ze hry. Podle prvních zpráv ze zámoří bude mimo hru nejméně měsíc a ohrožen tak může být i jeho start na olympijských hrách v Soči, kde hokejový turnaj začne 12. února.

Foto: Chris Carlson, ČTK/AP

Útočník San Jose Tomáš Hertl se snaží prostrčit puk mezi betony gólmanovi Los Angeles Martinu Jonesovi.

Článek

K zákroku došlo jednašedesát sekund před první sirénou. Za stavu 0:0 se v obranném pásmu Sharks střetlo Hertlovo koleno s kolenem kapitána Los Angeles Dustina Browna, jenž za svůj zákrok obdržel od rozhodčích trest na pět minut a do konce zápasu.

Aktuálně nejproduktivnější nováček zámořské soutěže ihned zamířil do kabiny a do duelu už nezasáhl. "Žádné," odpověděl kouč Žraloků Todd McLellan na otázku, zda má nějaké novinky ohledně zdravotního stavu českého forvarda. "Ještě jsem nemluvil s lékaři. Ale samozřejmě to asi nebude úplně dobré, když se nevrátil zpět do hry," připomněl McLellan.

Podle informací serveru CSNBayArea.com, jenž se odvolal na zdroj blízký mužstvu, bude Hertl mimo hru nejméně měsíc. Hráč se podrobil vyšetření magnetickou rezonancí, které detailně odhalilo podrobnosti zranění.

Pokud by byl Hertl, který má na kontě 15 gólů a byl vyhlášen nejlepším nováčkem NHL měsíce října, mimo hru měsíc, zkomplikovalo by to jeho případnou nominaci na olympiádu. Kouč české reprezentace Alois Hadamczik musí finální sestavu oznámit nejpozději 7. ledna.

Reklama

Související témata: