Hlavní obsah

Střet hokejových gigantů vyhrál Crosby. Jágr přesto psal historii

Praha

Vrátil se na bitevní pole. Hokejový kapitán Pittsburghu odehrál své první utkání v sezóně. Sidney Crosby umí, nic nezapomněl. Vstřelil gól, Tučňáci otočili z 0:2 na 3:2 a střet dvou hokejových gigantů vyzněl pro mladšího. Čtyřiačtyřicetiletý Jaromír Jágr odehrál v NHL zápas číslo 1635 a dorovnal Scotta Stevense na sedmé pozici v tabulce největšího počtu odehraných zápasů. Další historický zápis Čecha, tentokrát ale slavil po utkání Kanaďan, který odehrál 708. utkání v NHL.

Foto: Facebook: Pittsburgh Penguins

Sidney Crosby se vrátil po otřesu mozku, opět dokázal, že je velkým hráčem.

Článek

Přišel, viděl, zvítězil. Tak, jak je u něj zvykem. Devětadvacetiletý Crosby se vrátil a na hře týmu to bylo znát. Byl nadšený, že je opět venku, tam, kde to miluje, kde ho chtějí fanoušci mít. Pauza po otřesu mozku, který utrpěl 7. října na tréninku, skončila po třech týdnech. Právě on vstřelil první gól svého týmu v přesilové hře a započal obrat. „Vítej zpátky, Side," pronesl komentátor zápasu, který se rozplýval po přesné střele pod horní týčku.

„Myslím, že musím ještě zapracovat na načasování, nebylo snadné se zapojit do utkání. Hodně jsem bruslil, ale zápas je něco jiného, to se nestane přes noc, ale nevidím důvod, proč se nevrátit," odpověděl na otázku, zda se může vrátit do formy, kterou měl v druhé polovině minulé sezóny.

Při svém prvním střídání proti Floridě se potkal u hrazení s obráncem Jasonem Demersem, sklonil levé rameno a srazil soupeře. Druhé střídání, další kontakt a vybojoval puk. „Když ztratíte tolik času, snažíte se brzy zapojit, ať už dáváte nebo dostanete hit. Je vzrušující být zpět a hned do toho skočit."

Zápas se Floridě ani Jágrovi nepovedl

Co předvede Crosby dále, vydrží zdraví, bude bojovat o individuální trofeje? „Sezóna je dlouhá, ale já jen... Jsem rád, že jsem zpátky, byl to můj první zápas, doufejme, že budu hrát po zbytek sezóny," dodal.

Odehrát celou sezónu bude chtít i Jágr, tentokrát se ale jeho týmu i jemu osobně utkání nepovedlo. Porážka a Jágr si navíc připsal dva mínusové body. A to v městě a proti klubu, kde vyhrál dvakrát Stanley Cup. Když se poté vracel v jiných dresech, fanoušci Tučňáků na něho často bučeli. Historie, která se začala psát před čtvrtstoletím.

„Teď tu jsou noví fanoušci, polovina z nich možná ani neví, že jsem za Pittsburgh někdy hrál. Ti příznivci, které jsem tu zažil, jsou už mrtví nebo stejně staří jako já," byl dobře naladěný Jágr před zápasem. Po utkání už tolik ne.

Reklama