Hlavní obsah

Suverénně nejlepší farma. Český útočník si pochvaluje nové angažmá v AHL

Leckoho by jistě napadlo, že trejd na konci uzávěrky přestupů není nic příjemného. Zvlášť pokud se přemísťujete jen z jednoho farmářského týmu do druhého a ještě k tomu přes tři tisíce kilometrů daleko. S tím však nechoďte na Radima Zohornu, který si nemůže vynachválit, že se z Calgary přesunul do Toronta. „Myslím si, že tady v Torontu je to suverénně nejlepší,“ vyzdvihuje zázemí farmářského týmu Marlies v pořadu Příklep na Sport.cz.

Farma Toronta? Suverénně nejlepší. Český útočník pro pořad Příklep o podmínkách v AHLVideo: Sport.cz

 
Článek

V AHL prošel dohromady třemi kluby. Nejprve jej Pittsburgh zapůjčoval do Wilkes-Barre/Scranton Penguins. To obnášelo cestovat zhruba pět hodin autem vždy, když byl přeřazen z jednoho týmu do druhého.

„Není to nic příjemného strávit pět hodin na dálnici, která vede jenom rovně. Pět hodin jedete jenom rovně a padají vám víčka," líčí vysoký forvard v Příklepu.

Nejobávanější farma NHL skončila. Lepší zima než teplo v kriminalitě! Diskuse z pořadu PříklepVideo: Sport.cz

Když jej před začátkem této sezony přes waiver list získaly plameny, obratem byl poslán do záložního týmu Calgary Wranglers, který sídlí ve stejné hale jako první tým.

Hokejový pořad Příklep s útočníkem Radimem Zohornou.Video: Sport.cz

Přesto se právě Wranglers netěšili takovému zázemí jako jiné farmářské týmy v AHL. „Calgary bylo hezké, město super. Bylo super, že to bylo v jednom městě, ale servis nebyl takový jako tady v Torontu," přiznává 26letý rodák z Havlíčkova Brodu. Maple Leafs přitom nehostí svůj farmářský celek ve stejné hale, ale staré Coca-Cola Coliseum vzdálené zhruba 3,5 kilometru.

Mladší bratr hokejových reprezentantů Tomáše a Hynka Zohornových připouští, že v zázemí jednotlivých klubů AHL jsou značné rozdíly. „Celkově jak ta šatna nebo to tréninkové centrum vypadá, kolik je kolem týmu lidí, fyzioterapeutů, trenérů, kondičáků. Sauny, vířivky a takové věci jsme v Calgary vlastně moc neměli," říká někdejší útočník brněnské Komety či Mladé Boleslavi.

Více v pořadu Příklep s Radimem Zohornou.

Reklama