Hlavní obsah

Švýcar v kachním sendviči. Držák Fiala ustál dvojí masáž a krásně překonal Dostála

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Krásný gól. Ve švýcarských novinách se dokonce píše neuvěřitelný. Hokejista Los Angeles Kevin Fiala při něm pozoruhodně ustál hned dvojnásobnou masáž hráčů Anaheimu a bekhendem zavěsil nad lapačku brankáře Lukáše Dostála.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Kevin Fiala a jeho průnik mezi dvojicí obránců AnaheimuVideo: sntv

 
Článek

Desátá trefa v sezoně se Švýcarovi ve službách Kings opravdu povedla. Těsně před ní zlomil útočník kalifornských rivalů Frank Vatrano na útočné modré hokejku a Fiala vyrazil vpřed. Přesto se zdálo, že v kleštích anaheimských soupeřů nemá šanci. Z jedné strany do něj naboural Vatrano, z druhé pak obránce Nathan Beaulieu. Z 'kachního sendviče' však Fiala vyvázl s pukem na čepeli a stanovil skóre na 4:1 pro Kings.

"Neskutečný kousek. Kevin si dokáže puk velmi dobře pokrýt. Ale odrazit takhle dva hráče rukama a ještě u toho mít kotouč na hokejce, to je mimořádné," tvrdil Fialův spoluhráč Alex Iaffalo.

Šestadvacetiletý Švýcar českého původu (č.11 draftu 2014) po necelých čtyřech sezonách v Minnesotě podepsal letos v létě jako volný hráč sedmiletou smlouvu na 55,125 milionu dolarů v Los Angeles.

A Kings se vyplácí. LA je druhé v tabulce Pacifické divize za Vegas a Fiala je po 35 startech s bilancí 10+25 nejproduktivnějším hráčem týmu. Akce proti Anaheimu doložila, že je to mimořádný hráč. Nebo jak se píše ve Švýcarsku: neuvěřitelný.

Reklama

Související témata: