Hlavní obsah

Arizona - San Jose 5:2Tahoun Sharks Hertl znovu skóroval, Ovečkin je zase blíž Jágrovi

Washington

Tomáš Hertl vstřelil gól v oslabení v utkání s Arizonou. Po dvou výhrách v řadě, však Žraloci tentokrát padli 2:5. Rus Alexandr Ovečkin je střelecky k nezastavení i v letošní sezoně. V souboji s New Jersey vsítil dvě branky, celkově už se dostal na číslo 723 gólů v NHL a jeho soubor nedal šanci New Jersey, kterou zdolal 4:0

Foto: Scott Taets, Reuters

Brankář Ilya Samsonov z Washingtonu v akci při zápase NHL proti New Jersey.

Článek

Tomáš Hertl zvedl po návratu z karantény v posledních týdnech výkony San Jose, po dvou vítězstvích ale musel v nočním zápase kousat jasnou porážku s Arizonou. Slávistický odchovanec se zapsal do resumé utkání jedním gólem, když v oslabení vyrovnával na 1:1. Střelou na vyrážečku chytře vyzrál na gólmana Coyotes Adina Hilla.

Od té chvíle už úřadovali domácí. Brankovou lavinu Arizony strhl po Hertlově vyrovnání forvard Nick Schmaltz a když se k němu během následujících 11 minut přidali ještě Dvorak, Hunt a hvězdný Phil Kessel, nebylo už v závěru střetnutí o co bojovat. Kosmeticky upravil výsledek z pohledu Sharks velezkušený Patrick Marleau z přesilové hry.

Po utkání, na které bylo vpuštěno něco málo přes 3 tisíce diváků, se tak rozdíl mezi oběma celky v tabulce Západní divize navýšil na pět bodů. Arizona i San Jose nadále zůstavají až za pozicemi zajišťujícími účast ve vyřazovacích bojích.

Na ty se už naopak těší ruský hokejový car Alexandr Ovečkin. Jeho Washington se vrátil na první místo Východní divize a jedna z největších hvězd NHL se znovu činila. Jednoznačné utkání s New Jersey mělo kromě Ovečkina jinou ruskou star

Brankář Ilya Samsonov dostal přednost před Vítem Vaněčkem a zachytal parádně. Za svá záda nepustil jedinou z 24 střel Ďáblů a připsal si svou druhou nulu v zámořské soutěži. Na útočné polovině zase řádil Ovečkin a svým 722. a 723. gólem kariéry v NHL, se zase o krok blíž přiblížil Jaromíru Jágrovi, v boji o pozici nejlepšího střelce - Evropana - v historii.

Pokud se mu vyhnou vážnější zranění, asi už je opravdu jen otázkou času, kdy kladenského patriota překoná...

Překvapení se zrodilo v St. Louis, kam přijel jeden z nejhorších celků NHL. Anaheim se však vzepřel předpokladům, na konci zápasu odolal náporu "Bluesmanů" a ještě se dvakrát trefil do prázdné branky. Výhra 4:1 byla mimo jiné také zásluha vynikajícího Johna Gibsona, jenž pochytal hned 33 střel favorita.

Calgrary, znovu bez Davida Ritticha v brance, neuspělo v kanadské řeži s Winnipegem. Těsná prohra 2:3 byla zároveň čtvrtým neúspěchem v řadě a s Flames to, za polovinou sezony, nevypadá vůbec dobře.

Výsledky NHL:
Washington - New Jersey 4:0 (2:0, 0:0, 2:0)
Branky: 6. a 57. Ovečkin, 12. Bäckström, 48. Sheary. Střely na branku: 31:24. Bez diváků. Hvězdy zápasu: 1. Samsonov, 2. Ovečkin, 3. Sheary (všichni Washington)
St. Louis - Anaheim 1:4 (0:0, 0:2, 1:2)
Branky: 51. R. O'Reilly - 23. Steel, 40. M. Jones, 59. Grant, 60. Rakell. Střely na branku: 34:24. Bez diváků. Hvězdy zápasu: 1. Gibson, 2. Steel (oba Anaheim), 3. R. O'Reilly (St. Louis)
Arizona - San Jose 5:2 (1:0, 1:1, 3:1)
Branky: 7. a 48. Dvorak, 39. Schmaltz, 50. Hunt, 50. Kessel - 22. Hertl, 53. Marleau. Střely na branku: 28:22. Diváci: 3007. Hvězdy zápasu: 1. Dvorak, 2. Kessel, 3. Schmaltz (všichni Arizona)
Calgary - Winnipeg 2:3 (0:1, 0:1, 2:1)
Branky: 47. Lucic, 59. M. Tkachuk - 10. Wheeler, 26. Connor, 55. Stastny. Střely na branku: 27:29. Bez diváků. Hvězdy zápasu: 1. Hellebuyck, 2. Stastny (oba Winnipeg), 3. Hanifin (Calgary)

Reklama

Související témata: