Hlavní obsah

Takhle řádí nejproduktivnější duo NHL. Draisaitl se trefil z nemožného úhlu

O výhru Edmontonu nad Ottawou 4:2 se postaralo nejproduktivnější duo NHL Connor McDavid a Leon Draisaitl. Německý útočník v zápase zaznamenal dokonce hattrick. Svůj druhý gól vstřelil prakticky z nemožné pozice.

Foto: Perry Nelson, Reuters

Kanonýr Edmontonu Leon Draisaitl (vpravo) se v utkání NHL proti Ottawě blýskl hattrickem.

Článek

Poprvé se Draisaitl prosadil v polovině první třetiny, kdy mu na střelu z první přesně nabil jeho kanadský parťák McDavid. U druhé branky rovněž asistoval nejproduktivnější hráč loňské sezony, zřejmě ale netušil, že nenápadná přihrávka do pravého rohu na Draisaitla, by mohla být gólová.

Ani samotný střelec zřejmě nejdříve neměl ani páru, že by jeho střela z rohu, zpoza brankové čáry, mohla znamenat gól a vedení Edmontonu 2:1, ale opak byl pravdou. Na začátku třetí třetiny Senátoři opět skóre srovnali a nerozhodný stav zlomil až v 54. minutě svým 23. gólem v sezoně čtyřiadvacetiletý McDavid, kterému nepřihrával nikdo jiný než Draisaitl.

Ten zkompletoval svůj hattrick opět po přihrávce McDavida pouhou vteřinu před koncem do prázdné branky. Edmonton porazil Ottawu i po osmé v sezoně a nejproduktivnější hráči NHL - McDavid (68 bodů) a Draisaitl (61 bodů) si proti ní vylepšili už tak skvělou bilanci na 41 bodů za 14 branek a 27 asistencí.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama

Související témata: