Hlavní obsah

Tampa si oddechla, Kučerov jde do akce

Bylo kolem toho trochu nejistoty. Nikita Kučerov ale ve čtvrtém zápase finále Stanley Cupu má znovu figurovat v první formaci Tampy, která v noci na čtvrtek bude doma proti Coloradu usilovat o vyrovnání série.

Foto: Mark J. Rebilas, Reuters

Devon Toews (7) z Colorada a Nikita Kučerov z Tampy Bay.

Článek

"Předpokládám, že naše sestava bude stejná jako doposud," sdělil kouč týmu Jon Cooper.

Kučerov odstoupil v závěru třetího zápasu, v němž Lightning výhrou 6:2 zdramatizovali finále a snížili jeho stav na 1:2.

Čerstvě devětadvacetiletý Rus, který je s 26 body (7+19) nejproduktivnějším hráčem Tampy v play off, byl hodně vytočený po zákroku obránce Avalanche Devona Toewse. Zkusil ještě naskočit do přesilovky, ale pak už se v zápase neobjevil.

"Jestli se zranil, je to nešťastné, ale já se tady nesnažím nikomu ublížit. Jen chci hrát na něj natěsno, nenechávat mu čas a prostor na rozehrávku," tvrdil Toews.

Naštěstí pro Tampu se však situace vystříbřila.

"V hodinách do začátku příštího utkání se může ledacos stát, ale Kuch je připravený nastoupit," oddechl si Cooper.

Lightning totiž už ve třetím utkání postrádali nejlepšího střelce posledních dvou play off Braydena Pointa, který se po měsíční pauze kvůli zranění nohy představil v úvodních dvou zápasech finále v Denveru. V domácí Amalie Areně ale opět hrát nebude. Jako záskok by měl být připraven Riley Nash.

"Nevylučuji Pointův start do konce série, ale teď je mimo hru. Myslím si, že můžu mluvit i za (kouče Colorada) Jareda Bednara. V této části roku jsou obouchaní a nějak zranění všichni," povzdechl si Cooper.

Reklama

Související témata: