Hlavní obsah

Teorii náhody na Floridě nevěří. Tkachuk chtěl srovnávat účty s kapitánem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O výsledku už bylo rozhodnuto, klid zbraní každopádně nenastal. Hokejisté Floridy se v poslední minutě zápasu s New Jersey (2:4) vydali na stezku pomsty. A největší raubíř Panthers Matthew Tkachuk šel srovnávat účty s o 12 kilogramů lehčím kapitánem Devils Nico Hischierem.

Foto: Jasen Vinlove, Reuters

Matthew Tkachuk (19) a Nico Hischier (13) v pěstním souboji

Článek

Hosté si po dorážce Tomáše Tatara do prázdné branky oddechli, že ukončili šestizápasovou sérii porážek. Vášně na ledě ovšem neochladly. Po gólu se rozjela hromadná potyčka, v níž byl nejaktivnější Tkachuk. Terčem mu byl ze zřejmých důvodů Hischier. Kvůli incidentu, na který panuje v obou táborech odlišný náhled.

V sobotu New Jersey v Prudential Center podlehlo Floridě 2:4 a hosté se museli od druhé třetiny obejít bez kapitána Aleksandra Barkova, kterého Hischier při buly krosčekoval do kolena. Od té doby finský útočník nehraje.

Hráči Floridy už během víkendového utkání nevynechali jedinou příležitost to Švýcarovi vrátit. Hischier však úmysl vyloučil.

„To vhazování bylo velmi důležité a já jsem na svoje buly hrdý. Samozřejmě jsem to neudělal schválně. Do druhé třetiny jsem ani neviděl, že se něco přihodilo. Ano, zasáhl jsem jeho koleno, ale nebylo to nic, co bych chtěl. Rozhodně to ode mě nebyla žádná zákeřnost," tvrdil 23letý forvard.

I francouzský filozof Jean-Paul Sartre však často zdůrazňoval, že rozhodující nejsou úmysly, nýbrž činy. Tak na celý incident pohlíželi i Panthers, kteří přišli o klíčového hráče. A jestli to bylo kvůli cílenému jednání, nebo shodou okolností, jim bylo celkem jedno.

Do hromadné šarvátky se v závěru středečního souboje zapojili floridští Aaron Ekblad, Brandon Montour i Sam Reinhart. Nejaktivnější byl ale tradičně rozparáděný Tkachuk, kterému se snažil zabránit v odvetě vůči Hischierovi obránce Damon Severson a pak i hlavní rozhodčí s čárovým.

„Nico to zvládl docela dobře, ale myslím, že reakce našeho mužstva mohla být větší," postěžoval si už v sobotu kouč Devils Lindy Ruff.

Oba týmy mají skoro tři měsíce na to, aby vychladly. Další zápas New Jersey s Floridou se hraje 18. března.

Reklama

Související témata: