Hlavní obsah

To byla paráda! Český mladík se na farmě uvedl „hertlovkou“

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Premiérový gól v AHL a hned taková luxusní finta. Český hokejový útočník Jakub Brabenec se ve třetím zápase za Henderson Silver Knights trefil poprvé. A že to byla nádhera. Dostal přihrávku před bránu a s hokejkou mezi nohama zakončil pod horní tyčku. „Inspiroval mě Tomáš Hertl,“ připustil 20letý forvard. Právě Češi Hertl, Malík nebo Vejvoda tuto kličku proslavili.

Foto: Profimedia.cz

Jakub Brabenec na archivním snímku

Článek

Brabenec parádní trefou pomohl k vítězství farmy Vegas 5:4 v prodloužení nad San Jose Barracuda. „Je vtipné, že Hertl hraje zrovna za San Jose a já jsem se teď takhle trefil proti jejich farmě,“ usmál se v rozhovoru pro sociální sítě klubu.

Český mládežnický reprezentant, který pomohl ke stříbrnému úspěchu české dvacítky, tenhle trik často trénuje. „A když jsem dostal přihrávku, řekl jsem si, že to zkusím. Vyšlo to. Jsem za to moc rád,“ pochvaloval si po premiérovém gólu. „Puk si schovám doma v Česku. Tam se ale dostanu asi až po sezoně,“ podotkl brněnský rodák a odchovanec.

Henderson zvládl vítězně i třetí duel v sezoně. Opět k tomu pomohl český gólman Jiří Patera, jenž si připsal 31 zákroků. „Chytal parádně, zaslouží si velký kredit. Všichni jsme bojovali až do konce a vydřeli výhru,“ oceňoval Brabenec.

Draftovaný byl organizací Vegas v roce 2021 ve čtvrtém kole. Předchozí dvě sezony strávil v kanadské juniorce QJMHL. Od letošního ročníku už se přesunul na farmu a dělá další krůčky směrem k vysněné NHL.

Reklama