Hlavní obsah

Tohle jsem ještě nikdy nezažil. Skaut NHL zpochybňuje charakter ruského supertalentu před draftem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čistě po hokejové stránce už pár let platí za absolutní extratřídu mezi mladými hráči na světě. Útočník Matvej Mičkov je v Rusku považován za největší talent od dob Alexandra Ovečkina a s velkým předstihem mu zámořští odborníci předpovídali nejvyšší pozice na nadcházejícím draftu NHL. Jenže kolem zázračného mladíka panují i obavy, a to kvůli jeho charakteru.

Foto: Profimedia.cz

Ruský supertalent Matvej Mičkov bude na draftu NHL žhavým zbožím.

Článek

V zámořských médiích se před blížícím se draftem, který se odehraje 28. června, začaly objevovat informace o tom, jak bylo pro skauty složité se s Mičkovem vůbec setkat na pohovor a o jeho údajně arogantním chování.

Expert serveru Sportsnet Elliotte Friedman popsal ve svém podcastu celou řadu problémů, s nimiž se týmy NHL, které měly o Mičkova zájem, musely potýkat.

„Žádný z takto elitních talentů neměl tak málo kontaktů se zástupci, skauty a generálními manažery klubů NHL během roku před draftem jako Mičkov," podotkl mimo jiné i dlouholetý expert stanice TSN na mládežnický hokej Bob McKenzie.

Se zajímavými postřehy na toto téma přišel i skaut Washingtonu a bývalý ruský reprezentant Andrej Nikolišin.

„O hráči se shromažďují informace ze všech sfér. Jak se chová ke spoluhráčům, jak komunikuje s trenéry. Můžu vám ukázat korespondenci, kterou jsem s ním vedl, když jsem se chtěl setkat a položit mu pár otázek... Ještě nikdy v životě jsem nezažil takovou neúctu ke druhým lidem," prozradil mistr světa Nikolišin v podcastu Slippery Ice.

„Na základě hokejového umu je pro mě na draftu jedničkou nebo dvojkou. Ale co se charakteru týče, chování ke spoluhráčům a trenérům, klubovému vedení či fanouškům a jako člověk u mě spadl hodně nízko," pokračoval Nikolišin.

Podobné informace měl už v březnu redaktor serveru The Hockey News Ryan Kennedy. Podle ruského serveru Matč TV dostal Mičkov radu, aby se komunikaci s kluby NHL vyhýbal a úmyslně se tak propadl pořadím draftu a mohl si tak lépe vybírat tým, do něhož chce jít. Přítěží pro Mičkova je v očích NHL i platný kontrakt s SKA Petrohrad.

V Severní Americe nyní řada expertů chrlí předpokládané výsledky draftu. Velká část z nich odhaduje, že Mičkov přijde na řadu nejdříve až po kvartetu Connor Bedard, Adam Fantilli, Leo Carlsson a Will Smith. O první příčce Bedarda se celkově moc nepochybuje, i když třeba Corey Pronman z The Athletic zařadil na první místo právě Mičkova.

Má za to, že Mičkov je opravdu výjimečný talent, který možná nebude řadu dalších let k mání, a proto se vyplatí podstoupit riziko s jeho problematickým charakterem a sáhnout po něm.

Reklama

Související témata: