Hlavní obsah

Toronto může zlomit prokletí! Slavný klub prý letos může zaútočit na Stanley Cup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hokejová Sparta čeká na mistrovský titul v Česku šestnáct let. Slavné Toronto Maple Leafs však v zámoří slavilo zisk prestižního Stanley Cupu naposledy v sezoně 1966/67. Dočká se klub z Original Six nejslavnější ligy světa letos znovu vysněné trofeje? „Klub udělal výborné posily, určitě na Stanley Cup pomýšlejí, šanci mají," věří v pořadu Příklep na Sport.cz český útočník Radim Zohorna, jenž je momentálně hráčem farmářského celku Toronto Marlies.

Dlouhé čekání na úspěch. Dočká se Toronto letos? Úryvek z pořadu PříklepVideo: Sport.cz

 
Článek

O Torontu je známé, jak moc žije hokejem. „Lidé ho tu milují. Všichni říkají, že doufají, že konečně přejdou přes první kolo, že bude dlouhé play off," odtajní Zohorna přání fanoušků Maple Leafs.

Právě úvodní část vyřazovacích bojů v nejslavnější lize světa však často pro Toronto znamená konec snu o trofeji. „Jestli zase narazí na Tampu, která byla třikrát za sebou ve finále, tak bude těžký," uvědomuje si Zohorna.

Hokejový pořad Příklep s útočníkem Radimem Zohornou.Video: Sport.cz

Novinář Marek Burkert, který se na Sport.cz specializuje právě na zámořský hokej, tvrdí, že by mohl v této sezoně přijít zlom a Toronto by mohlo brány prvního kola překročit. „Tým je na to postavený, všichni tomu věří, jen se jim do plánů moc nehodí Tampa," vidí možný problém zkušený redaktor.

Boston jako největší favorit na Stanley Cup? Příspěvek z pořadu PříklepVideo: Sport.cz

Ani když osud nebude Torontu přát a postaví mu do cesty silného soka, tým Maple Leafs neodepisuje. „Letos by to konečně mohlo vyjít. Věřím, že Toronto zabere. Jsem vždycky rád, když jde nahoru tým z Original six. Vždy to má jiného ducha a možná i atmosféra kolem týmů a klubů je jiná než u těch klubů, co se do NHL dostaly po expanzi," prozrazuje Burkert.

Co dalšího zaznělo v pořadu Příklep s Radimem Zohornou, útočníkem hokejového Toronta Marlies, se můžete podívat ve videu.

Reklama

Související témata: