Hlavní obsah

Tragédie světového šampiona. Někdejší útočník Anaheimu zemřel v pouhých 29 letech

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tragická zpráva přišla o víkendu z Nashvillu. Ve věku pouhých devětadvaceti let zemřel někdejší hokejový útočník Anaheimu Ducks Nic Kerdiles. Dvojnásobný mistr světa hráčů do osmnácti let podlehl zraněním po dopravní nehodě.

Foto: Profimedia.cz

Nic Kerdiles v dresu Anaheimu na snímku z roku 2017.

Článek

Kerdiles v sobotních brzkých ranních hodinách nasedl na svou motorku a jel se projet. Na stopce však nedal přednost projíždějícímu SUV, do kterého ze strany narazil. Přestože byl okamžitě transportován do nemocnice, lékaři už mu nedokázali pomoct.

„Zlomilo nám srdce, když jsme se dozvěděli zprávu o Nicovi Kerdilesovi. Nic, rodák z Irvine, se stal prvním hráčem z Orange County, který nastoupil za tým Ducks. Naše myšlenky a upřímná soustrast směřují k jeho rodině a milovaným,“ uvedl tým Anaheim Ducks na sociálních sítích.

Právě Anaheim jej před jedenácti lety draftoval do NHL poté, co dvakrát po sobě vyhrál s americkou osmnáctkou světový šampionát. V nejslavnější hokejové lize světa ale nakonec odehrál jen tři zápasy, další čtyři přidal v play off. Kariéru ukončil po působení na farmářské AHL před čtyřmi lety.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.