Hlavní obsah

Trapas prezidenta USA při gratulaci vítězům NHL. Palátův spoluhráč se těžko bránil smíchu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velké pocty se dostalo hokejistům Tampy Bay včetně českého dua Ondřej Palát, Jan Rutta, které coby vítěze posledních dvou Stanley Cupů přivítal v Bílém domě prezident USA Joe Biden. Vřelému a vtipkujícímu hostiteli se ale povedlo také menší faux pas.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Prezident USA Joe Biden přivítal v Bílém domě vítěze Stanley Cupu Tampu BayVideo: sntv

 
Článek

Při své krátké řeči, kdy vzdával hold šampionům, překřtil komisionáře NHL na „Garyho Batmana" (jmenuje se Bettman). Přejmenování funkcionáře na fiktivního superhrdinu velmi pobavilo za prezidentem stojícího švédského zadáka Victora Hedmana, jenž se jen těžko bránil ve slavnostní chvíli smíchu. Video rychle obletělo hokejový svět.

Rodák Örnsköldsviku si nicméně návštěvu prezidenta a Bílého domu velmi považoval. „Bylo to úplně magické. Tohle si budu považovat do konce života. O tom není pochyb," svěřil se se svým zážitkem Hedman švédskému listu Expressen.

Biden všechny překvapil, když poslední šampiony NHL po ceremoniálu pustil i do slavné Oválné pracovny. „Pojďte za mnou kluci. Následujte mě," vyzval Biden své hosty. Majitel klubu Jeff Vinik využil příležitost naplno, a dokonce se posadil za obří stůl, který je známý po celém světě z přenosů projevů hlavy státu.

Reklama

Související témata: