Hlavní obsah

Trenér Trotz po nevydařené základní části NHL skončil u týmu NY Islanders

U hokejistů New York Islanders skončil trenér Barry Trotz. Vedení klubu devětapadesátiletého kouče odvolalo poté, co s týmem nepostoupil do play off NHL.

Foto: John Locher, ČTK/AP

Kouč Barry Trotz na snímku z roku 2019.

Článek

Trotz vedl Islanders od června 2018. Třikrát s nimi prošel do vyřazovacích bojů, neuspěl až v aktuální sezoně, kterou "Ostrované" kvůli stavbě nové haly zahájili sérií třinácti zápasů venku a museli se také vyrovnat s řadou absencí kvůli covidu.

"Říct, že to bylo snadné rozhodnutí, by bylo absolutní podhodnocení situace. Bohužel moje práce je dělat to nejlepší pro tým. A jsem přesvědčený, že hráči potřebují nový impulz," citovala agentura AP generálního manažera klubu Loua Lamoriella.

Před příchodem do New Yorku Trotz trénoval Washington, se kterým v ročníku 2017/18 získal Stanley Cup. Působil také v Nashvillu, jenž vedl v prvních 15 sezonách Predators v soutěži.

Troz, který měl s Isladners ještě na rok smlouvu, je s 914 výhrami v základní části třetím nejúspěšnějším koučem NHL, lepší jsou jen Joel Quenneville (969) a Scotty Bowman (1244). S Kanadou získal zlato (2003) a stříbro (2009) na mistrovství světa.

Reklama